• Program


    BUTTERFLY EFFECT, KODÁLY SPICY JAZZ

    BUTTERFLY EFFECT, KODÁLY SPICY JAZZ

    Az Esemény időpontja: 2018-10-06 20:00
    Jazz, népzene, hiphop, Kodály

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 20:00

    A Butterfly Effect – a 2010-ben alakult formáció, a dzsessz, a népzene és a klasszikus zene elemeit ötvözi egyedi stílusban. Magyar Bori a magyar népzenei kincsestár egyik legkiválóbb őrzője, Kardos Dániel a dzsessz és a zsidó szakrális zene jó ismerője, Keönch László kiváló ütőhangszeres, dobos és énekes is egyben, Vázsonyi János pedig szaxofonjával az improvizatív és klasszikus zene határmezsgyéjén munkálkodik. Első lemezük a Narrator kiadónál jelent meg.

     

    A Kodály Spicy Jazz zenekar a Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulója tiszteletére rendezett Kodály emlékévben indította útjára zenei projektjét a Music Fashion kiadóval közösen. A négy profi muzsikus, (Cséry Zoltán billentyűs-hangszerelő, Görögh Dániel trombitás-művészeti vezető, Szentgallay György basszusgitáros és Köles Márk dobos) a jazztől a pop-rockzenén át a metalig számos műfajban otthonosan mozog és több hazai zenekarban muzsikál. Ebben a formációban Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondolnak újra és hangszerelnek át 21. századi szempontok alapján, könnyed, instrumentális jazz stílusban. Mint mondják: „ha pár száz éve lettek volna slágerlisták, az élbolyban biztosan szerepeltek volna népdalok, amelyek ugyanarról szóltak, mint a mai rádiós kedvencek: vágy, szabadság, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás. A 20. század elején Kodály Zoltán újra népszerűvé tette a népdalokat, most pedig eljött az idő, hogy a legismertebb és legkedveltebb művek friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a fiatalokhoz és „slágerekké” váljanak”.

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Ajánló


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016