• Program


    BUTTERFLY EFFECT, KODÁLY SPICY JAZZ

    BUTTERFLY EFFECT, KODÁLY SPICY JAZZ

    Az Esemény időpontja: 2018-10-06 20:00
    Jazz, népzene, hiphop, Kodály

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 20:00

    A Butterfly Effect – a 2010-ben alakult formáció, a dzsessz, a népzene és a klasszikus zene elemeit ötvözi egyedi stílusban. Magyar Bori a magyar népzenei kincsestár egyik legkiválóbb őrzője, Kardos Dániel a dzsessz és a zsidó szakrális zene jó ismerője, Keönch László kiváló ütőhangszeres, dobos és énekes is egyben, Vázsonyi János pedig szaxofonjával az improvizatív és klasszikus zene határmezsgyéjén munkálkodik. Első lemezük a Narrator kiadónál jelent meg.

     

    A Kodály Spicy Jazz zenekar a Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulója tiszteletére rendezett Kodály emlékévben indította útjára zenei projektjét a Music Fashion kiadóval közösen. A négy profi muzsikus, (Cséry Zoltán billentyűs-hangszerelő, Görögh Dániel trombitás-művészeti vezető, Szentgallay György basszusgitáros és Köles Márk dobos) a jazztől a pop-rockzenén át a metalig számos műfajban otthonosan mozog és több hazai zenekarban muzsikál. Ebben a formációban Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondolnak újra és hangszerelnek át 21. századi szempontok alapján, könnyed, instrumentális jazz stílusban. Mint mondják: „ha pár száz éve lettek volna slágerlisták, az élbolyban biztosan szerepeltek volna népdalok, amelyek ugyanarról szóltak, mint a mai rádiós kedvencek: vágy, szabadság, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás. A 20. század elején Kodály Zoltán újra népszerűvé tette a népdalokat, most pedig eljött az idő, hogy a legismertebb és legkedveltebb művek friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a fiatalokhoz és „slágerekké” váljanak”.

    Ajánlatunk


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Ajánló


    Előadás gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016