• Program


    Bűvös virág - Madách 200
    10

    Bűvös virág - Madách 200

    Frigyesi András:
    BŰVÖS VIRÁG (MADÁCH 200)
    szenvedély egy felvonásban

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 4. csütörtök, 19:00

    A halálos ágyán fekvő Madách Imre felbukkanó vízióiból építkező egyfelvonásos színmű az író hármas szenvedélyét mutatja be: az istenkeresést, a hitre való vágyódást, a szerelemre történő áhítozást és a hazaszeretet megélését. Mindhárom témakörben különleges sorsot élt át a darab 200 évvel ezelőtt született hőse.

    Madách édesanyja, Majthényi Anna korán megözvegyült, és ez fölerősítette markáns öntudatosságát, ellentmondást nem tűrő, meggyőződéses magabiztosságát. Az anya kizárólagosságra törekvő szeretete és az apai példa kényszerű hiánya Madách számára megnehezítette a felszabadult szerelem és az azon alapuló házasélet lehetőségét. Feleségül vette Fráter Erzsébetet, aki mindig saját örömét kereső, táncolni, lovagolni vágyó, zabolátlan, szenvedélyes, hol mosolygó, hol szomorú, csapongó egyéniség volt. Az anya és menye között folyamatosan feszült maradt a viszony.

    A Madách-házaspár csupán hét éven át élt boldogan. A család nyugalmát végérvényesen felborította Madách 1858. augusztusi letartóztatása, az egy évnyi vizsgálati fogság következményei végképp tönkretették magánéletét. A válás rendkívül megviselte, a munkába menekült.

    Küzdelmeibe, szenvedélyes kapcsolatainak sokszínűségébe enged bepillantást a Bűvös virág – tisztelegve a 200 éve született Madách előtt.

    fotós: Gál Gábor

    Ajánlatunk


    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016