• Program


    Chalaban 20 feat. Moh! Kouyaté

    Chalaban 20 feat. Moh! Kouyaté

    Közép-Európa legismertebb marokkói származású zenésze, Saïd Tichiti 1998-ban érkezett Magyarországra, a következő évben lefektette zenekara, a Chalaban alapjait, 2000-ben pedig lemezzel is bemutatkozott.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 20:00

    Fennállása első bő húsz évét ünnepli tehát a formáció - a Müpa-beli koncertjén nemcsak az együttes egész pályájára jellemző, marokkói gyökerű, sokszínű hangzásvilágot olykor kárpát-medencei hagyományokkal házasító dallamok szólnak, de Saïd klasszikus zenét tanuló gyermekei is szerepelnek a műsorban, valamint egy neves külföldi vendég: Moh Kouyaté.

    A Chalabant az anyai ágon berber, apai ágon fekete-afrikai előadó, Saïd Tichiti marokkói és magyar zenészekkel alapította Budapesten. A formáció hangzását a színészből lett muzsikus afro-arab gyökerei határozzák meg, az eleve dús marokkói zenei fonatot kárpát-medencei, roma és balkáni szálakkal gazdagítva. Legutóbbi nagylemeze, a 2017-es Gleimim épp szülővárosának állít emléket, ezen a tradicionálisabb hangzású albumon a Marokkóban összeérő berber, arab és fekete-afrikai hagyományok eredetét is ...

    Chalaban:

    arab lant (úd), guembri, ének: Saïd Tichiti
    hegedű, trombita: Kovács Ferenc
    gitár: Kovács Bálint
    ének és ütős hangszerek: Khalid Moutahir, Ahmed Oumad, Saad Douyal
    basszusgitár: Kiss Benedek
    dob: Golovics Ferenc

    Közreműködők:

    cselló: Emma Tichiti
    hegedű: Naïm Tichiti

    Vendég:

    gitár, ének: Moh Kouyaté


    Ajánlatunk


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016