• Program


    Christian Thielemann és a Drezdai Staatskapelle
    4

    Christian Thielemann és a Drezdai Staatskapelle

    Műsor:
    Mendelssohn: III. (a-moll, „Skót”) szimfónia, op. 56
    Zemlinsky: Lírikus szimfónia, op. 18

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 19:30

    Christian Thielemann és a Drezdai Staatskapelle

    Korunk egyik legjelentősebb karmestere, egy több évszázados hagyománnyal rendelkező zenekar, két világklasszis énekes - és egy műsor, mely egyszerre szerez örömöt a romantikus repertoár slágereit kedvelőknek és azoknak, akik izgalmas ritkaságokat szeretnének megismerni: ezt kínálja a koncertlátogatók számára a Drezdai Staatskapelle hangversenye Christian Thielemann vezényletével, műsorán Mendelssohn Skót szimfóniájával és Zemlinsky Magyarországon ismeretlen Lírikus szimfóniájával, amelyben két nagyszerű szólista, Julia Kleiter és Christian Gerhaher hangját élvezhetjük.

    A Drezdai Állami Zenekar történetéhez olyan nevek kapcsolódnak, mint Schütz, Weber, Wagner, Richard Strauss, Karl Böhm, Hans Vonk, Herbert Blomsdtedt, Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi. Mai vezetőjük, Christian Thielemann óriási teherbírású, magnetikus egyéniségű, kivételes muzsikus, legsajátabb területe a klasszikus és romantikus repertoár, kivételes Beethoven- és Wagner-karmester. A német szoprán, Julia Kleiter az operaszínpadon és a koncertpódiumon egyaránt otthonos, olyan nagyságokkal is fellépett, mint Nikolaus Harnoncourt, nagy erőssége a Mozart-repertoár és általában a klasszikus és barokk zene, de Wagner-előadásokon is hallhatta már a közönség. A bariton szólista, Christian Gerhaher olyan művészeknél tanult, mint Elisabeth Schwarzkopf, Dietrich Fischer-Dieskau és Inge Borkh. Karmester-partnerei között megtaláljuk Helmuth Rilling, Nikolaus Harnoncourt, Neville Marriner, Philippe Herreweghe, Heinz Holliger, Trevor Pinnock nevét. Az opera műfaja (Monteverdi, Mozart, Weber, Wagner) sem idegen tőle, de legkivált dalinterpretációit emlegetik nagy elismeréssel.

    Közreműködők:
    szoprán - Julia Kleiter
    bariton - Christian Gerhaher

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

    Ajánló


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016