• Program


    CIE Jérôme Thomas (FR) - Magnétic

    CIE Jérôme Thomas (FR) - Magnétic

    „A világ egyik legnagyobb zsonglőrjeként Jérôme Thomas forradalmasította a műfajt. Legújabb művét áthatja a poétikusság és a zeneiség, minden pillanata igéző.” L’Express


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 20:00

    Harmadik típusú zsonglőrködés? Az előadás alapvetően kettősségekre épül: taszítás-vonzás, fény-sötétség, káosz-rend, fekete-fehér. Az újmágia és a zsonglőrködés műfajából egyaránt táplálkozó darabot áthatja egyfajta misztikum: mintha alkotói a világ működését igyekeznének leképezni, és leleplezni az emögött rejtőző titkot. Mindezt éteri zene kíséri, amely egyszerre tartalmaz nyugtalanító disszonanciát és emberen túli letisztultságot. A látvány pedig lélegzetelállító: négy zsonglőr a sötét térben fehér gömböket manipulál, különböző geometriai alakzatokat formálva, melyek hol lebegnek, hol forognak, hol táncra kelnek Thomas varázslatos és finoman pontos univerzumában.

    Jérôme Thomas társulata a párizsi Centre Pompidou akusztikus/zenei kutatóközpontjával együttműködésben álmodta meg ezt a projektet. Ám a Magnétic gondolatvilága nem előzménynélküli Thomas munkásságában: 1995-ban a HIC HOC című produkciót jegyzi mint koreográfus, melyben egy igen hasonló látványvilág és gondolatiság jelenik meg. Ekkor figyel fel a szakma a formabontó és újító Thomas-ra. Húsz évvel később a Magnétic-kel szintén négy fiatal és kiemelkedően tehetséges akrobatával álmodja meg a snitt-szerű jelentezésre épülő előadást. A darab alaptémája az idő fogalmán és jelenségén való töprengés: a múló időn éppúgy, mint a művész viszonyán saját jelen(idej)ével.

    A négy zsonglőr három etűdben viszi színre a tematikát, ahol az egyszerű rudak, elasztikus anyagok és polisztirol lemezek elegendőek ahhoz, hogy egy hipnotikus világba sodorják nézőit.

    Jérôme Thomas nem először jár a Trafóban: 2011 májusában Roland Auzet-val közös duójával varázsolta el a közönséget, amely szintén a zene és a látvány kettősségére épített.

    Thomas pályafutása során különösen nagy hangsúlyt kap a zene, főleg cirkuszi viszonylatban. Annie Fratellinivel tréningezett és dolgozott már fiatalon, majd a kabaré később pedig a zene iránt kezdett aktívan érdeklődni. Olyan zenészekkel dolgozott együtt mint Carlo Rizzo, majd megalapította saját társulatát. Koreográfiáival beutazta a világot, de ő maga is színpadra lép, éppen fut egy szólója jelen pillanatban is az i-Solo. Művészeti vezetője volt a párizsi Villette-tben tartott „Juggling Arts”-nak, több cirkuszi díjjal büszkélkedhet.

    Alkotó: Jérôme Thomas
    Zene és videó: Wilfried Wendling, Grégory Joubert
    Közreműködők: Nicoletta Battaglia, Gaëlle Cathelineau, Elena Carrettero, Chloé Mazet vagy Ria Rehfuss
    Fény: Bernard Revel
    Technikai asszisztens: Dominique Mercier-Balaz
    Kellékek és jelmezek: Emmanuelle Grobet

    Production ARMO - Company Jérôme Thomas

    IRCAM Co-production Center Pompidou

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016