• Program


    Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo
    2

    Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

    A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 26. szombat, 18:00

    Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

    Műsor:
    Bartók Béla: 3. vonósnégyes
    Seiber Mátyás: 3. vonósnégyes („Quartetto lirico”)
    Vidovszky László: Reverb

    Közreműködik:
    Classicus Quartet:
    Rácz József – hegedű
    Baksai Réka – hegedű
    Tornyai Péter – brácsa
    Zétényi Tamás – cselló
    Közreműködik:
    Borbély László – zongora

    Bevezetőt mond Molnár Szabolcs zenetörténész

    A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek. A következő koncerten Vidovszky László Liszt Ferenc születésének bicentenáriumára (2011) írt zongorás kvintettjében Borbély László csatlakozik az együtteshez. Igazi ritkaságként szólal meg a Kodály-tanítvány Seiber Mátyás 3. vonósnégyese (1951), mely nem sokkal a szerző korai halála után, az Amadeus Kvartett előadásában, 1961-ben hangzott el első, és talán utolsó ízben budapesti koncertteremben. A darab Seiber komplex, a népzene, a jazz, a második bécsi iskola és a bartóki hatást integráló stílusának különösen izgalmas megnyilatkozása, a szerzőt a korabeli kritika a nagy elődök méltó örökösének nevezte.

    Ajánlatunk


    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Ajánló


    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016