• Program


    Concertino sorozat: Vivaldi, Händel, Bach, Mozart

    Concertino sorozat: Vivaldi, Händel, Bach, Mozart

    A Fesztiválzenekar tele van szólistaként is kiváló zenészek­kel. Őket hallhatjuk az idén is folytatódó Concertino kamarazenei sorozatban.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 15:30

    Gálfi Csaba (brácsa), Juhász Barna (brácsa), Pivon Gabriella (fuvola), Polónyi Ágnes (hárfa) • Koncertmester: Pilz János

    Műsor:

    Antonio Vivaldi: g-moll concerto két hegedűre, csellóra és vonósokra, RV 578
    Georg Friedrich Händel: D-dúr concerto grosso, HWV 323
    Johann Sebastian Bach: 6. (B-dúr) Brandenburgi verseny, BWV 1051
    Wolfgang Amadeus Mozart: 4. (D-dúr) szimfónia, K. 19;
    C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra, K. 299

    A Fesztiválzenekar tele van szólistaként is kiváló zenészek­kel. Őket hallhatjuk az idén is folytatódó Concertino kamarazenei sorozatban.

    A hangverseny első felében három barokk concerto grosso szólal meg, vagyis olyan művek, amelyekben egy kisebb és egy nagyobb csoport folytat egymással zenei párbeszédet. Antonio Vivaldi L’Estro Armonico, azaz Harmóniai inspiráció című sorozatában tizenkét versenyművet adott közre 1711-ben. A g-moll concerto a velencei hagyomány értelmében háromtételes zene lenne, ám a lassú bevezető külön tétellé nőtte ki magát a darab elején.

    Szintén tucatnyi mű található Händel Op. 6-os Concerti grossi sorozatában. A szerző sokat kölcsönzött pályatársaitól vagy épp saját magától; D-dúr versenyművében is ennek halljuk kaleidoszkópszerű eredményét.

    Bach 6. Brandenburgi versenyének különlegessége, hogy kizárólag mélyvonósokat használ. Ráadásul az általában dallamot játszó viola da gambát egyszerű kíséretre ítéli, míg a rendszerint elnyomott brácsát főszereplővé teszi. Elemzők a társadalmi rend kritikáját hallják ki a darabból.

    A szünet után Mozart kerül középpontba, aki apjával és nővérével európai kon­certkörúton volt, mikor első szimfóniáit írta. A mindössze kilencéves géniusz Angliában találkozott Johann Christian Bachhal, ekkori műveiben az ő hatását érhetjük tetten. A zárómű írásakor Mozart már 22 éves volt. Párizsban egy fuvolista herceg és hárfás leánya rendelt tőle kettősversenyt, amely hangszer­ összeállítását és törékeny líraiságát tekintve – annak ellenére, hogy Mozart állítólag egyik hangszert sem szívelte – egyedülálló az életműben.

    Ajánlatunk


    zenés játék két részben

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Ajánló


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016