• Program


    Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok a zenével / Konvenciókon túl: kései stílusok
    2

    Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok a zenével / Konvenciókon túl: kései stílusok

    „A jelentős művészek kései stílusa nem a gyümölcsök érettségéhez hasonló. E művek nem kerekdedek, inkább ráncosak, foszlottak-tépettek, többnyire hiányzik belőlük az édesség, elutasítóan fanyarok, a kóstolásra karcosak.” A 20. század talán legjelentősebb zenefilozófusa, Theodor W. Adorno fogalmazott ekként Beethoven kései stílusáról szóló 1937-es esszéjében.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 23. vasárnap, 18:00

    CSALOG GÁBOR VASÁRNAPOK – DIALÓGUSOK A ZENÉVEL | KONVENCIÓKON TÚL: KÉSEI STÍLUSOK

    BACH, BEETHOVEN, LISZT, KURTÁG

     

    MŰSOR:

    Bach, Beethoven, Liszt és Kurtág művei

    KÖZREMŰKÖDIK:

    Csalog Gábor – zongora

    Fazekas Gergely – zenetörténész

    „A jelentős művészek kései stílusa nem a gyümölcsök érettségéhez hasonló. E művek nem kerekdedek, inkább ráncosak, foszlottak-tépettek, többnyire hiányzik belőlük az édesség, elutasítóan fanyarok, a kóstolásra karcosak.” A 20. század talán legjelentősebb zenefilozófusa, Theodor W. Adorno fogalmazott ekként Beethoven kései stílusáról szóló 1937-es esszéjében. Hogy igaza volt-e általában és Beethoven esetében különösen, azt a Bachtól Beethovenen és Liszten át Kurtágig ívelő koncertműsor fogja demonstrálni, a koncerthez kapcsolódó beszélgetésben pedig bizonnyal előkerülnek majd más szerzők is: olyanok, akik fiatalon írták kései műveiket, vagy akiknek az utolsó darabjai egyáltalán nem voltak „kóstolásra karcosak”.

    Idén is folytatódik Csalog Gábor Dialógusok (a) zenével című sorozata, amelyben nemcsak a számára legkedvesebb zeneszerzőket és műveiket hívja párbeszédre, hanem Fazekas Gergely zenetörténészt is, akivel az egyes koncertek első felében beszélget majd a szünet után elhangzó kompozíciókról. A dialógusok további résztvevői: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Claude Debussy, Bartók Béla, Ligeti György és Kurtág György.

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016