• Program


    LETÖRT BIMBÓK - (1919)  - D. W. Griffith   -   Fészek Filmklub - NÉMAFILM

    LETÖRT BIMBÓK - (1919) - D. W. Griffith - Fészek Filmklub - NÉMAFILM

    Ez az 1919-es filmtörténeti alapmű a gyengébb nem kiszolgáltatottságát érzékelteti a mesterre, David W. Griffithre jellemző eszközökkel, hatásosan, magas művészi színvonalon.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. március 2. hétfő, 19:00

    D. W. Griffith: LETÖRT BIMBÓK - (1919) - Fészek Filmklub - NÉMAFILM

    DARVAS KRISTÓF élő zongorakíséretével

    Ez az 1919-es filmtörténeti alapmű a gyengébb nem kiszolgáltatottságát érzékelteti a mesterre, David W. Griffithre jellemző eszközökkel, hatásosan, magas művészi színvonalon.

    Az ökölvívó sportban jeleskedő apa kegyetlenül bánik lányával, erre szegényke a kínaihoz költözik, aki beleszeretett a meggyötört teremtésbe. Az apa feldühödik és utánamegy.

    Ajánlatunk


    Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne adj’ Isten migránsokon keresztül is megérkezhet…

    Ajánló


    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

    Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016