• Program


    Kovács Domokos: Dancing on a Grinder

    Kovács Domokos: Dancing on a Grinder

    nonverbális fizikai bábszínház

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 18. kedd, 19:00

    Egy légzőgyakorlat során ébredtem rá, hogy egész életünk során folyamatosan szexuális kapcsolatot létesítünk a levegővel. A levegő belégzéskor belénk hatol, majd a kilégzésnél távozik. Ebben az együttlétben mi, emberek töltjük be a passzív, befogadói szerepet és a levegő az aktív, cselekvő fél. Más szemszögből viszont éppen a levegő tekinthető passzívnak, hiszen csak leköveti a tüdő mozgását. A levegő ki van szolgáltatva a tüdő munkájának, ahogy a tüdő is folyamatos függésben van a levegőtől: annak hiányában végleg leáll. Éppen ezért nehéz meghatározni, hogy ebben a kapcsolatban ki az „aktívabb” fél. A behatolásban vagy a behatolást lehetővé tevő megnyílásban vagyunk kiszolgáltatottabbak?

    Az előadás azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a tradicionális férfi-női szerepek egy párkapcsolat dinamikáját. Mennyire predesztinálják a kapcsolati erőviszonyokat a társadalom által elvárt, hagyományos szerepkörök? Elkerülhetetlen a dominanciabeli különbség, vagy képesek vagyunk egyenrangú partnerekként együtt létezni? Az előadás a heteronormatív szerepek és minták jelenlétét két férfi kapcsolatán keresztül mutatja be, akik látszólag függetlenek a nemi szerepek által kirajzolt hierarchiától, mégis nehezen tudnak szabadulni tőle. Mindezt a kortárstánc és a bábszínház kettőséből született új forma, a fizikai bábszínház nyelvén.

    Látvány: Kárpáti Panna
    Zene: Vranik Krisztián
    Dramaturg: Nagy Orsolya
    Fény: Váradi András
    Konzulens: Fejes Kitty
    Rendezőasszisztens: Láng Zsuzsa
    Produkciós asszisztens: Erdélyi Adrienn
    Produkciós manager: Gáspár Anna

    Rendező-koreográfus, előadó: Kovács Domokos

     

     

    Kovács Domokosról:
    “1993. november 23-án születtem.

    2017-ben végeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen bábszínészként, Meczner János és Tengely Gábor osztályában.

    Az egyetem elvégzése óta szabadúszóként dolgozom az ország különböző városaiban, illetve külföldön, színészként,táncoskéntés koreográfusként egyaránt. A munkáimban leginkább a bábszínház és a tánc vegyítésével, valamint az ebből létrejövő új formanyelvvel, a fizikai bábszínházzal kísérletezem.”

    Ajánlatunk


    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Ajánló


    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016