• Program


    Daoud Dániel-Somló Dávid-Szabó Veronika: Animal City
    3

    Daoud Dániel-Somló Dávid-Szabó Veronika: Animal City

    Te milyen állat-maszk mögé bújva építenél fel egy (képzeletbeli) várost? Rózsaszín flamingó lennél inkább, egy megfontolt medve vagy egy szelíd őz? Tudnál együttműködni egy rosszarcú krokodillal? Gyere és légy részese az Animal City-nek!

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 11. hétfő, 20:00

    “Blaha Lujza tér – átlagos hétköznap délután a kutyanegyedben. Kék kabátos aktatáskás tacskóbácsi igyekszik a buszhoz, törzskönyvezik az unokáit. Vak dándog vezet az aluljáróba egy kisebb csoportot. Piros kabátos uszkárlány sétál át a téren, nagyon tetszik az idős basset hund párnak. Micisapkás patkányfiú igazgatja öltözékét, reméli, kotorékebnek nézik. A bálnabuszok vezetői, többnyire sirályok, komótosan szemlélődve hagyják el a kutyanegyed buszöbleit. A többi állat pedig egyszerűen csak átsiet rajta…”
    Az Animal City egy olyan interaktív, a nézők által életre keltett színházi előadás, mely az urbán dzsungel és a benne cikázó emberek, a spontán és szervezett tömegek viselkedési és mozgásdinamikáját vizsgálja. Egy képzeletbeli város közös felépítésének apropóján egy játékos tevékenységekből felépülő mikrokozmoszt tár elénk, mely a közös cselekvésekből, az együttműködési készségek és az engedelmesség mechanizmusaiból teremtődik. A színpadi előadás olyan instrukciók és narrációk precízen felépülő sorozatából építkezik majd, melynek alapmotívumait többek között a Tesz-Vesz város és a Dogville inspirálták.

    Alkotók: DAOUD Dániel, KLIMENT János, SOMLÓ Dávid, SZABÓ Veronika
    Díszlet, látvány: RÁCZ Lőrinc
    Fény: DÉZSI Kata
    Producer: SÍN Kulturális Központ
    Koproduckiós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
    Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency

    Ajánlatunk


    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família minden tagjának.

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016