• Program


  DAU. Natasa

  DAU. Natasa

  Feliratos, német-ukrán-angol-orosz filmdráma, 138 perc, 2020
  eredeti nyelven, magyar felirattal

  Rendező: Ilja Krzanovszkij, Jekaterina Oertel
  Forgatókönyvíró: Ilja Krzanovszkij
  Szereplők: Natalia Berezhnaya, Olga Shkabarnya

   

  A DAU. a filmtörténet talán legambiciózusabb művészeti projektje. Ilja Krzsanovszkij rendező az ukrajnai Harkovban grandiózus, szinte városnyi díszletben teremtette újra egy ’60-as évekbeli szovjet kutatóintézet és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra mindennapjait. Több mint négyszázan választották az ukrán jelen helyett a szovjet hatvanas éveket, és költöztek be ide, hogy a nap 24 órájában a meghatározott karakterekben éljék az életüket. A két éven át tartó kísérlet során a rendező folyamatosan 35 mm-es kamerákkal forgatott, az előre kitalált történeteket a szereplők viszonyai alakították. A 700 órányi filmanyag feldolgozása évekkel ezelőtt kezdődött és még most is tart, az első bemutatásra kerülő játékfilm a DAU. Natasa.

  Natasa, a kutatóintézet kantinjának vezetője és fiatal beosztottja, Olga minden este lerészegednek, az ital hatása alatt pedig egyre kegyetlenebbül bánnak egymással. Az Intézet egyik sikeres kísérletét követő ünneplés után Natasa lefekszik egy francia tudóssal, amit a KGB nem néz jó szemmel.

  A DAU. Natasa a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat nyert.

  Díjak: Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 2020: Ezüst Medve-díj

   

  Forgalmazó: Mozinet

  Ajánló


  A meseszerű történet a szerelmi csalódásába belehalt Giselle földöntúli létezésén át jeleníti meg…

  Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két…

  A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a „Spread Game” elnevezésű világkörüli turnéjuk keretében, 2021.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016