• Program


    Diótörő Budapest Táncszínház

    Diótörő Budapest Táncszínház

    Diótörő
    Mesebalett

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. december 22. szombat, 15:00

    A Szent Karácsony éjjelén játszódó varázslatos mese egy kislány beteljesületlen álmáról szól; Diótörő hercegről. Arról, hogy hogyan fénylik fel a karácsonyi csillag; hogy hogyan küzd meg a herceg szerelméért az Egérkirállyal, valamint arról, hogy a barátság mindenen átsegít.

    A Budapest Táncszínház előadásán egy olyan táncszínházi élményben lehet részünk, amelyben szervesen kapcsolódik egymáshoz a tánc, a próza, a vizuális effektek, a látvány és a színház. Az előadás – hasonlóan a klasszikus változathoz – elsősorban gyermekeknek szól, amelyben E. T. A. Hoffmann híres meséje elevenedik meg.

     

    Művészeti vezető, rendező-koreográfus     Földi Béla
    Zene     Csajkovszkíj és az eredeti mű feldolgozása Duke Ellington előadásában
    Fényterv     Földi Béla, Nasser Hammadi
    Díszlet és jelmezterv     Molnár Zsuzsa

    Ajánlatunk


    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016