• Program


    Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

    Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

    Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 9. hétfő, 18:00

    Dokumentumfilmklub

    A magyar dokumentumfilmeket bemutató sorozatunk Artner Szilvia Sisso újságíró, publicista (Magyar Narancs) vezetésével folytatódik. A vetítések után az alkotókkal és szakértőkkel kötetlen beszélgetés keretében találkozhat a közönség.

    A Nap belülről süt – Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete
    magyar portréfilm, 52 perc, 2010
    Rendező: Katona Zsuzsa

    Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték. A hercegasszony bujkálni kényszerült, megalázták, ellehetetlenítették. 1956-ban férje kiszabadult és Svájcba emigráltak. A herceg halálával megörökölte a több mint 500 éves Esterházy-hagyatékot. Sikerei és szenvedései soha nem hajlították meg egyenes gerincét, a történelem viharaiban is megőrizte szerénységét, belső derűjét, harmóniáját, erkölcsi tartását: hercegnéből valódi hercegnővé vált.

    Ajánlatunk


    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Ajánló


    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016