• Program


    Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota
    2

    Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota

    Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 14. hétfő, 18:00

    Eszter lánca
    magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2017
    Rendező: Varga Ágota

    Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe. Babarczy Eszter szerkesztő, kritikus, publicista, esszéista, műfordító, eszme- és művészettörténész, kutató és népszerű egyetemi oktató. Peti a londoni UCL egyetemen kémikus hallgató. A film a kettőjük különleges viszonyát mutatja be: Eszter igyekszik betegségével minél kevésbé terhelni fiát, míg Peti szeretné minél jobban támogatni anyját, ám ez a kettő ellentmondásban van egymással. Annak ellenére, hogy a bipoláris zavar jó ideje ismert, a közbeszédben eddig ritkán esett szó róla, kevesen vállalják nyilvánosan, vagy akár környezetük előtt betegségüket. A film célja egy nyílt párbeszéd kezdeményezése a témáról.

    Ajánlatunk


    Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal jelentkezik a Játékszínben. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért…

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016