• Program


    Drakula-fantázia

    Drakula-fantázia

    Drakula fantázia, Ősbemutató

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 29. csütörtök, 19:00

    Szűcs István - Bella István - Zalán Tibor: Drakula
    horrorrockopera

    Rendező: Seregi Zoltán

    Drakula története hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az embereket. Nem véletlen, hogy rengeteg feldolgozás született e témában filmen, színpadon egyaránt.

    Zalán Tibor és Seregi Zoltán egy 2000-es évekbeli rockopera pályázatra - az azóta elhunyt kiváló költő Bella István verseivel - készült történetét részben újraírva, dramaturgiai kiegészítésekkel fogalmazza színpadra a vérszívó gróf történetét. A „horrorrockopera” zeneszerzője pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse.
    A horror rockopera a műfaj jellegzetes kritériumai mellett a magyar-román együttélés konfliktusaira hegyezi ki a történetet mintegy megelőlegezve a magyarság későbbi történelmi traumáját, rámutatva olyan korábbi vallási, ideológiai küzdelmekre és politikai eseményekre amelyek „megágyaztak” a történelmi Magyarország szétdarabolását.

    Szerettel várjuk a darab ősbemutatójára!

    Ajánlatunk


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Ajánló


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016