• Program


    Ébredj - Jogananda élete

    Ébredj - Jogananda élete

    amerikai dokumentumfilm, 87 perc, 2014
    angol nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 21. szombat, 16:00

    Rendező: Paola di Florio & Lisa Leeman

    Ez a letisztult dokumentumfilm szórakoztató és lenyűgőző, valódi felvételekkel vezeti keresztül nézőit egy szent életén attól a pillanattól kezdve, hogy az anyaméhben megtapasztalja életének első benyomásait egészen addig a momentumig, amikor 1952-ben a los angeles-i Biltmore Hotel-ben a közönség előtt egy verset idézve elhagyta testét.. E két életeseménye között ez a szent megváltoztatta a nyugati világot.” - A Maui Filmfesztivál weboldaláról

    Az Ébredés: Yogananda élete nem egy szokványos életrajz arról a hindu swamiról, aki az 1920-as években a jógát és a meditációt nyugatra hozta. Paramahansa Yogananda spirituális klasszikus műve, az Egy jógi önéletrajza több millió példányban kelt el világszerte. Ideális olvasmány a keresőknek, a filozófusoknak és a jóga kedvelőinek egyaránt. (Érdekesség, hogy ez volt az egyetlen könyv Steve Jobs iPadjén.) Azáltal, hogy Yogananda emberközelivé tette tanításait a megvilágosodásról és megosztotta másokkal saját útjának küzdelmeit, érthetővé váltak az ősi védikus tanok a modern közönség számára. Ennek köszönhetően számos követője lett és milliókat ösztönöz, akik ma jógáznak.

    A világ 30 országának részvételével három évig forgatott dokumentumfilm a modern és az ősi, a keleti és a nyugati jóga világát vizsgálja. Felfedi, hogy miért fordítják manapság emberek milliói befelé a figyelmüket , áttörve az anyagi világ korlátjait a önmegvalósítás keresése során.

    Yogananda 1952-ben halt meg. Az életéből származó levéltári anyagok képezik az elbeszélés alapját, de a film kiszélesíti a megszokott önéletrajzok dimenzióit. A felvétel közérthető interjúkat, metaforikus képeket és szórakoztató elemeket is tartalmaz. Elkalauzol minket az indiai szent zarándoklatoktól a Harvard Hittudományi Egyetem legmodernebb fizika laborjaiba. A Pennsylvaniai Egyetem Tudományos és Spirituális Központjától a kaliforniai Chopra Központig Carlsbad-be. Azzal, hogy bemutatja a lélek utazását miként az előrehalad az elnyomó emberi egón és a megtévesztő anyagi világon keresztül, a film gyakorlati betekintést ad a láthatatlan világokba. Az Ébredés nem más, mint az emberiség története: egyetemes küzdelme minden emberi lénynek, hogy megszabaduljon a szenvedéstől és tartós boldogságra leljen.

    Jegyár: 2000 Ft

    Ajánlatunk


    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016