• Program


    Égrenézők - E. Szabó Margit textilművész

    Égrenézők - E. Szabó Margit textilművész

    E. Szabó Margit textilművész kiállítása

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    E.Szabó Margit a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag, szőnyegszövő és gobelin szakán szerzett diplomát, majd a sikeres szőnyegtervező tevékenység évtizedei következtek. Megújítva a szőnyegről kialakult közmegegyezéses szemléletet, különböző kultúrák átírt motívum rendszereivel hozta létre szövött, gyapjú alapú munkáit. Az utóbbi évtizedben, a körülmények változása folytán papíralapú művei kerültek munkássága fókuszába. Tollal, csőtollal rajzolva, festve születnek meg papírra, jacquard papírra – jellemzően arany, bronz árnyalatú - síkgrafikái, térgrafikái, hengergrafikái, míves kivitelezés eredményeként.

    Új művei kontinuitást jeleznek. Papírplasztikái, mintegy föld és ég között kapcsolatot teremtő jelekként állnak előttünk. Kiállítása egységet teremt textil és papír, szövés és rajzolás között, a korábbi és újabb művek sajátos installációs szerkezetbe rendeződnek. A matériabeli átlényegülés egy művészi pálya folyamatosságát, a megújulni akarás képességét és tényét tárja elénk.
    Feledy Balázs

    Szervező:
    E. Szabó Margit textilművész
    Udvary Ildikó művészettörténész

    Ajánlatunk


    A CRESCENDO MUSIC MANAGEMENT™ BEMUTATJA: ÓPERENCIÁN TÚL MESE • MUSICAL • KONCERT

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016