• Program


    Egri csillagok

    Egri csillagok

    A Nyári Játékok visszatérő produkciója az Egri csillagok. Moravetz Levente rendezését az egri várban adják elő.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 3. szombat, 20:00

    (esőnap: aug. 4., 5.)

    Várkonyi Mátyás – Béres Attila
    Egri csillagok
    történelmi musical Gárdonyi Géza regénye nyomán
    az Agria Játékok produkciója

    Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből az Erkel-díjas Várkonyi Mátyás és Béres Attila musicalt írt, melynek ősbemutatóját 2004-ben tartották az egri várban. A rendezvénysorozat megszervezésével az Agria Játékok Kft. foglalkozik, a szereplőket pedig az egri Agria Színtársulat hivatásos színészei alakítják.

    „Ma már mindenki előtt ismert, hogy Dobó István, az egri vár kapitánya megtartotta esküjét. Kevéssé ismert azonban, hogy 1569-ben Dobó Istvánt Miksa császár parancsára felségárulás gyanújával letartóztatták. Bizonyítékot nem találtak ellene, mégis, nagybetegen is börtönben tartották, s szabadulásának feltételeként hűségnyilatkozat aláírását szabták. Dobó erre sokáig nem volt hajlandó, joggal gondolta: egész élete szolgál hűségnyilatkozatul. E történelmi tény nyomán íródott a musical keretjátéka: a rab Dobó, s az őt meglátogató Bornemissza Gergely visszaemlékezik élete fordulópontjára, s a magyar történelem egyik legemlékezetesebb diadalára…” – írják a szerzők a játékról..

    Rendező: Moravetz Levente

     

     

    Ajánlatunk


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    zenés party két részben

    Ajánló


    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016