• Program


    Eisemann-Somogyi-Zágon: Fekete Péter-zenés vígjáték
    2

    Eisemann-Somogyi-Zágon: Fekete Péter-zenés vígjáték

    A Pécsi Ildikó Színtársulat zenés vígjátéka
    MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ
    Színházterem
    Esemény kezdése: 2022. 06. 10. (péntek) 19.00

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 10. péntek, 19:00

    A Fekete Péter egy romantikus mese, balszerencsés fiúval, akit mindenki kihasznál és kinevet, de persze őt is utoléri a szerelem. A színdarab 1943-ban íródott, amikor a háború küzdelmein csak a humorral átszőtt meseszerű valóság segíthetett át. És most, majd 80 év után ismét kissé hasonló életet élhetünk át a világban. Most is mindenki szeretné pár órára elfeledni az elmúlt időszak gondjait, vidám és bizakodó lenni, sírva nevetni, örökzöld slágereket dúdolni. A Fekete Péter épp ezt a gondtalan felüdülést nyújtja a közönségnek.

    A pechsorozatairól ismert főhős, Pierre Lenoir sok mindenért felelős: miatta zuhan a tőzsde, dől be az ingatlanpiac, ám a sármos és pénzhajhászó tőzsdecápa épp az ő balszerencséjére alapít vállalatot. Kihasználja egy szerencsétlen ember sorsát, amiből pénzt tud csinálni. De biztos, hogy csak Fekete Péter ilyen peches az életben? Nem lehet, hogy még az erős és magabiztos embereknek is van gyengeségük, csak azt maximum jól tudják leplezni? De természetesen a helyzet nem ennyire drámai, hiszen egy zenés vígjátéktól elvárható, hogy jelentős hangsúlyt fektessen a szerelemre is. A fordulatokban bővelkedő történet során egymást követik a bonyodalmak, a végtelenségig összekuszálódnak a szálak, végül mégis mindenki megtalálja a párját, s vele boldogságát.

    A vidám történet mellett felcsendülnek a legszebb és legismertebb Eisemann- slágerek is, mint a Fekete Péter öcsém, a Szerelmehez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is vagy a Holdvilágos éjszakán.

     

    A darabot rendezte: L. Péterfi Csaba

     

    Szereplők:

    Pierre Lenoir: L. Péterfi Csaba

    Claire Linaquette: Czine Eszter

    Colette Ouvrier: Potvorszki Anita

    Lucien Ouvrier: Kollatos Fotios

    Lefebre-né: Tápai Dóra

    Fleuron tábornok: Gémesi György

    Michon báró:Neumann Nándor

    Chineau: Gyenes András

    Gaston Auriol: D. Tóth Norbert

    Marie: Heine Éva

    Michonné: Bertalan Adrienne

    Zenei rendező: Fodor László

    Koreográfus: Vajda Gyöngyvér

    Játékmester: Pécsi Ildikó †

    Zenekar:

    Soós Gabriella: zongora, zenekarvezető

    Dezső Piroska: hegedű

    Botrágyi Károly: trombita

    Berkó Domon: harsona

    Grünvald László: basszusgitár

    Kiss István: dob

     

    Tánckar: Gubcsi Anna, Dolányi Réka, Sebők Melinda, Sepsi Réka, Tibold Eszter, Virágh Gyöngyvér, Petró Alíz

    Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016