• Program


    Eldorádó (1988) - 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

    Eldorádó (1988) - 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

    Bereményi Géza Európa-díjas kultfilmje a harácsoló és családját barbár szeretettel óvó piackirályról családi emlékekből táplálkozott. A főhős nemcsak a halállal, hanem a történelemmel is üzletel. Ez 1945 és 1956 között többször sikerül neki: miután trógereivel átvészelte a háborút, az egész piacot a markába kaparintja, unokáját arannyal "vásárolja ki" annak gyönge apjától, majd a halál torkából.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 11. hétfő, 19:00

    A kommunista hatalomváltással ez az önző értékrend is eltűnik a világból, csak a Cseh Tamással megénekelt "kocsmák füstje" marad. Az unoka ’56-ban már nem tud életet menteni a nagypapa felhalmozott "értékeivel".
    A film maga egyetlen nagy tánc: az unoka extrém optikáján át fényképezett abszurd történelem-balett, amely nemcsak az ábrázolt kort, hanem a kádárizmust és az azt elsöprő "rendszerváltoztatást", annak perspektívátlanságát is érzékelteti. Mindenki a csúcson játszott: Eperjes Károly harmincévesen alakította az ötvenéves Monoryt, Andorai a mindenest, Eszenyi a hisztérikus lányt, Sőth Sándor a Molotov-koktélost, akárcsak a filmrendező Ferenczi Gábort halálba éneklő Pa-dö-dő duó, amely ekkoriban alakult.

    Eldorádó (1988) - Hunnia Stúdió, színes, 100 perc

    Rendező, forgatókönyvíró: Bereményi Géza
    Operatőr: Kardos Sándor
    Zene: Darvas Ferenc
    Díszlet, kosztüm: Pauer Gyula
    Vágó: Losonczi Teri
    Házigazda: Réz András

    Szereplők: Eperjes Károly, Pogány Judit, Eszenyi Enikő, Andorai Péter, Balkay Géza, Papcsik András, Pauer Gyula, Pauer Henrik, Haumann Péter, Ferenczi Gábor, Gothár Péter, Forgács Péter, Sőth Sándor, Falusi Mariann és Lang Györgyi (Pa-dö-dő)

    Ajánlatunk


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016