• Program


    Ensemble Mini / BARTÓK TAVASZ 2022

    Ensemble Mini / BARTÓK TAVASZ 2022

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 6. szerda, 19:30

    Bartók: A csodálatos mandarin, Sz. 73, BB 82 – szvit (Joolz Gale átirata)

    Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76 (Rony Barrak átirata)

    Bartók: Táncszvit, Sz. 77, BB 86 (Joolz Gale átirata)


    Közreműködik: Rony Barrak – darbuka
    Vezényel: Joolz Gale

    A 2010-ben alapított „minizenekar” ötlete a brit karmestertől, Joolz Gale-től származik. Olyan fiatal zenekari muzsikusokat keresett meg, akik Németország vezető szimfonikus együtteseiben játszanak, és szívesen próbálják ki tehetségüket olyan művek átirataiban is, melyek többsége eredetileg szimfonikus zenekarra készült.

    Az Ensemble Mini az Arnold Schönberg vezette bécsi zenei magánelőadások – Verein für musikalische Privataufführungen (1918–21) – szellemi örökösének tekinti magát, az átiratok megszólaltatásával egyben a művek mélyebb megértése is lehetségessé válik. Nagy feltűnést keltett legutóbbi, Mahler 10. szimfóniáját tartalmazó felvételük, amely 2021-ben elnyerte az OPUS Klassik legjobb kamarazenei albumának járó díját. Több mint tízéves fennállása alatt az együttes olyan sikeres projektekkel járta be a világot, mint az Oroszországból szeretettel, a Beethoven Exposed vagy a Bruckner 9. Budapesti koncertjükön két olyan átirattal is találkozhatunk, melyek Bartók legösszetettebb, leggazdagabb partitúráiból készültek.

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

    Ajánló


    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016