• Program


    Érdi Tamás hangversenye

    Érdi Tamás hangversenye

    Érdi Tamás hangversenye, MVM Koncertek - A Zongora a Festetics Palotában koncertsorozat

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 13. péntek, 19:00

    Műsor:
    Csajkovszkij: Dumka, op. 59,
    Beethoven: f-moll szonáta, op. 2 no. 1,
    Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

    „A taps és a csönd az én egyetlen kapcsolatom a közönséggel… Csak akkor érzékelem, mennyien ülnek körülöttem, mennyire lelkesek, szeretnek vagy nem, amikor meghallom az első tapsot.

    A közönség legelső reakciója nagyon fontos számomra. Enélkül magányos maradok a zeneszerzővel. Szerintem minden előadónak az a vágya, hogy a szerzők elképzelései, papírra vetett hangjegyei életre keljenek és kottahűen eljussanak az emberekhez. Amikor aztán egyre lelkesebb a taps, én szárnyakat kapok. Érdekes, ilyenkor általában a zeneszerző is eszembe jut, vajon hallja-e odaát, elégedett-e velem ő is, mert én hiszek ebben.

    Aztán, amikor már olyan nagy a csönd, hogy a légy zümmögését is hallani, megtörténik a varázslat. Ilyenkor érzem, hogy sikerült a találkozás, összehoztam a zeneszerzőt a közönséggel. S ha még azt is a fülembe súgják, hogy állva tapsolnak, akkor érzem, hogy érdemes volt a leírt hangok üzenetét továbbítani, mert bebizonyítottam, hogy Mozart és társai nélkül lehet élni, de nem érdemes…”

    Érdi Tamás

    A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

    Ajánlatunk


    zenés játék két részben

    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Ajánló


    Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016