• Program


    Eugen Vizvary Trio (SK) / Martin Valihora – Lionel Loueke – Daniele Camarda: Dalima (US/IT/SK)

    Eugen Vizvary Trio (SK) / Martin Valihora – Lionel Loueke – Daniele Camarda: Dalima (US/IT/SK)

    A Dalima trió három különböző nemzetiségű zenész barátságából született, akik az egyik legnívósabb jazzintézményben, a Berklee College of Music-on találkoztak.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 29. hétfő, 20:00

    Egyikük a világhírű nyugat-afrikai gitáros, Lionel Loueke, aki többek között a Herbie Hancock-kal közös együttműködéseiről ismert. Basszusgitáron a virtuóz olasz zenészt, Daniel Camarda-t hallhatjuk, aki egyebek mellett Avishai Cohen mellett tűnt fel, dobokon pedig a szlovák Martin Valihora játszik, aki sokáig Európa egyik legkeresettebb dobosának számított és hosszasan közreműködött a világhírű japán jazz-zongorista, Hiromi zenekarában. Hármójuk közös zenei vászna a jazz, amelyen felfedezhetjük a nyugat-afrikai zene ritmikai- és dallam motívumait, de amelyben legalább ilyen meghatározóak a közép-európai jazz és a mediterrán zene szenvedélyes ecsetvonásai. Ezen az estén Fekete-Kovács Kornél trombitajátéka gazdagítja további árnyalatokkal az egyébként is színpompás zenei festményeket.

    A billentyűs Eugen Vizvary – aki producerként és zenészként több, mint ötven lemezt jegyez – a bőgős Juraj Griglak-kal és a csodagyerekként indult, immár a nemzetközi jazzszíntéren is ismert Hodek Dávid dobossal vette körbe magát triójában. Zenei koncepciójuk lényege, hogy meghatározott kompozíciós formák és témák nyújtanak biztos elrugaszkodási pontot nemcsak az improvizált szólók, hanem a jelen időben zajló, közös zeneszerzés számára is. A formáció – mely számtalan európai turnét bonyolított már le – az erőteljes groove-okra fúziós építményeket emel, amelyeknek lényege és szépsége éppen azok törékenységéban rejlik.

    A koncert a budapesti Szlovák Intézet "Szlovák Kulturális Napok Magyarországon" címet viselő programsorozatának záróeseménye.

    EUGEN VIZVARY TRIO:
    Eugen Vizvary – zongora
    Juraj Griglak – nagybőgő
    David Hodek – dob

    DALIMA:
    Lionel Loueke – ének, gitár
    Daniele Camarda – nagybőgő
    Martin Valihora – dob
    Special guest: Kornél Fekete-Kovács – trombita

    Ajánlatunk


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016