• Program


    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 26. szerda, 19:45

    Adam Jarzębski: Spandesa;
    Chromatica;
    Tamburetta
    Johann Sebastian Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052RMarcin Józef Żebrowski: MagnificatGrzegorz Gerwazy Gorczycki: In virtute tuaJohann Sebastian Bach: Am Abend aber desselbigen Sabbats, BWV 42Az Európai Hidak fesztivál barokk koncertje lengyel földre repít, üde korai barokk dallamoktól lélekemelő énekes kompozíciókig. Az itthon kevéssé ismert darabok mellett izgalmasan csengenek majd a korszak német óriásának, Johann Sebastian Bachnak a művei.Adam Jarzębski megkerülhetetlen figurája volt a 17. századi pezsgő lengyel kulturális életnek. Bár nem volt újító alkat, korai barokk kompozíciói tele vannak felfedeznivalóval. A BFZ barokk együttese Canzoni e Concerti című gyűjteményéből játszik el három rövid művet: a dinamikus Spandesát, a szellemes Tamburettát és a furcsa félhangokkal kísérletező Chromaticát.
    Hangversenyünk művészeti vezetője, Lesták Bedő Eszter a zenekar 2017-es Végh Sándor Versenyén már megajándékozta a közönséget Bach kalandos sorsú d-moll hegedűversenyével. Az eredeti kotta elveszett; a szerző később csembalóversennyé dolgozta át a művet, abból rekonstruálták az eredeti darabot, amelyet most a BFZ hegedűművészének saját változatában hallhatunk.
    A koncert második felében énekes darabok hangzanak el. Marcin Józef Żebrowski a kultikus zarándokhelyen, a Jasna Góra-i pálos kolostorban alkotott a 18. században. Művei még hordozzák a barokk jegyeit, de már kitekintenek a klasszicizmus felé. Munkásságából a magasztos Magnificat hangzik el. Grzegorz Gerwazy Gorczyckit a „lengyel Händelnek” nevezték. Elsősorban egyházi zenét írt, ebből most egy fényes dicsőítés, az In virtute tua kezdetű motetta szólal meg.
    A koncert utolsó darabja is templomi zene: Bach 1725-ös fehérvasárnapi kantátája, amit Lipcsében komponált.Az Európai Hidak fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye.
    Európai HidakInterjú Lesták Bedő Eszterrel

    Ajánlatunk


    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016