• Program


    Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)
    3

    Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)

    A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 14. szerda, 20:00

    EUROPUS | TRZASKA – VRBA – TOKAR – PÁNDI (PL/CZ/UA/HU)

    Közreműködik:
    Mikołaj Trzaska - szaxofon
    Petr Vrba - trombita
    Mark Tokar - bőgő
    Pándi Balázs - dob

    A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait. Improvizációiban egy valódi történetmesélő bontakozik ki előttünk, akinek játékában azoknak a kirándulásoknak az emléke is felsejlik, amiket a hajdanvolt, legendás Miłość együttessel, a Łoskot nevű avantgarde zenekarral, vagy olyan zenészekkel tett, mint Peter Brötzman, Lester Bowie, Tomasz Stańko vagy Ken Vandemark. A cseh Petr Vrba a prágai kísérleti zenei színtér hangulatát hozza magával annak egyik legaktívabb és legismertebb képviselőjeként. Leggyakrabban trombitát, klarinétot, vibráló hangszórókat és különféle „talált tárgyakat” használ. A formációban azon kísérleteinek eredményeit ia tolmácsolja, amelyet a nem idiomatikus improvizáció terén folytat. Klasszikus gitárosból vált jazzbőgőssé az ukrán Mark Tokar, aki előszeretettel ragadja ki hangszerét a kísérőszerepből és használja azt szólisztikus funkcióban, olykor pedig az énekmikrofon után nyúl. Pándi Balázs dobos és újságíró a magyar zenei élet ismert figurája. Egyaránt otthonosan mozog a dark jazz, a free jazz, a szabad improvizáció, az experimentális rock, a noise és az avantgárd zenék ösvényein. A formáció Opus Jazz Club-beli koncertje tehát igazi, a pillanatot a középpontba állító, közép-európai zenei találkozó lesz.

    A művészek találkozásához az alkalmat a Polish Jazz/Szomszédok (Polish Jazz/Sąsiedzi) című projekt biztosította, amelynek ötletadója a wrocławi Firlej kulturális központ, a megvalósítását pedig a lengyel kultúrát külföldön népszerűsítő Adam Mickiewicz Intézet anyagi segítsége tette lehetővé.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Ajánló


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016