• Program


    EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből

    EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből

    Ex katedra – tanmesék a 90-es évekből
    Magyarország a kilencvenes években - egy gyerek szemével.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. október 2. hétfő, 19:00

    Két színész, két táncos, egy grafikus és egy menedzser. Mind egy társulatban dolgoznak 2021 Magyarországán.

    A karantén alatt közösen felidézték, hogy honnan jöttek, milyen volt felnőni a 90- es években, hogy kiderítsék, milyen örökséget hozott magával a rendszerváltáskor született nemzedék akkori életük legfontosabb helyszínéről, az általános iskolából.

    Az előadás a szereplők személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot.
    A szereplők ma ugyan egy színpadon állnak, sokféle háttérből érkeztek. Van köztük, aki vidéken, van, aki külvárosban, és van, aki Budán nőtt fel. Van, akinek a családját tönkretette a ránk köszöntő kapitalizmus, és van, akinek meghozta a szerencsétjét. Van, aki alternatív iskolába járt, van, aki keményvonalas poroszos rendszerben tanult.

    A történetek olyan, sokak által megtapasztalt jelenségeket mutatnak be, mint az iskolai bántalmazás és rasszizmus; tiltott szerelmek és legjobb barátságok; versengés és kudarcok; beilleszkedési nehézségek és a tanári önkény.

    ,,Az EX KATEDRA számomra olyan, mint egy nagyon bevállalós és szemtelenül őszinte tábortűzi beszélgetés színháziasított / filmesített változata.

    A színpadon előkerülő személyes történetek, féltve őrzött tárgyak és titkok magukban hordozzák egy nemzedék élményanyagát az iskola intézményéről és általában a gyerekkorról.
    Egy igazi "coming-of-age" darab, egyfajta szembesítő-feloldozó esemény, ahol megelevenednek azok a traumák, bűnök, küzdelmek, amiket a legtöbben életük végéig feldolgozatlanul hurcolnak magukkal.
    Már a kezdetektől gondolkoztunk a stream változaton is, mert a tárgyanimáció és a videótechnika, amivel az előadásban dolgozunk, messze nem a színházi közvetítés, sokkal inkább a közvetlenség, közelség és élményszerűség minőségét adja.” Boross Martin, az előadás rendezője

    szereplők: Ásmány Zoltán, Borsos Luca, Mayer Dániel, Messaoudi Emina, Raubinek Lili, Vass Imre
     
    Díszlet: Barta Borbála, Fekete Anna
    Jelmez: Nagy Fruzsina
    Jelmez asszisztens: Csoma Gabriella
    Zene, hang-design: Bartha Márk
    Fény-videó: Bredán Máté
    Technikai munkatárs: Pelle Zoltán
    Dramaturg: Dohy Balázs
    Gyakornok: Csernai Mihály
    Produkciós asszisztens: Balogh Zsuzsanna
    Producer: Mayer Dániel
    Koncepció: Boross Martin, Dohy Balázs, Thury Gábor
    Rendező: Boross Martin

    Köszönet Mészáros Györgynek, Peer Krisztinának, valamint Csuja Lászlónak és az Első nap az iskolában c. dokumentumfilm alkotóinak.

    Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Stereo Akt, Füge Produkció, JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház, SzínházTV

    fotó: Bartha Máté

    Ajánlatunk


    Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

    Ajánló


    Művészetek Háza Gödöllő Helyszín: Parkszínpad (szabadtéri színpad) Esemény kezdése: 2024. 05. 05. (vasárnap) 11.00 és 2024.05.12. (vasárnap) 11.00

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016