• Program


  ExperiDance: Ezeregyév
  5

  ExperiDance: Ezeregyév

  A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban.
   több

  Aktuális előadások

  ExperiDance: Ezeregyév
  A történelem extázisa 21 táncképben

  A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.

  Magyarország ezzel az előadással ünnepelte az ezredfordulót, 2000. március 15-én, a magyar polgári forradalom emléknapján.

  Stáb:
  Sminkes, fodrász: Petrik Gitta Lili
  Jelmez: Debreczeni Ildikó
  Zene: Rossa László, Gömöry Zsolt, Czomba Imre, valamint a Ghymes
  Fény: Menüett Kft.
  Látvány: Húros Annamária
  Dramaturg: Morcsányi Géza
  Producer: Vona Tibor
  Rendező: Schwajda György †
  Vezető koreográfus: Román Sándor

  Ajánló


  A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a…

  Mi kell ahhoz, hogy egy öregedő kishivatalnokot megvádolhassanak idegen férfiak zaklatásával ez még…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016