• Program


    F. Krenus - S. Aita: Poor Player

    F. Krenus - S. Aita: Poor Player

    XVII. Shakespeare Fesztivál – Shakespeare, kicsit másképp

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. július 14. csütörtök, 17:00

    F. Krenus – S. Aita: A Poor Player
    Shakespeare parafrázis

    Előadja: Filip Krenus (GB)

    Zeneszerző, koreográfus: Philip Parr
    Rendező: Sean Aita

    Az előadást műfajilag “melankomédiaként” lehet leginkább meghatározni. A darabot azok az angol vándorszínészek inspirálták, akik a 16. és 17. században bejárták Észak- és Közép-Európát, és elhozták erre a területre a színészmesterség fortélyait.
    A politikai és vallási akadályok mellett a legnagyobb problémát, a nyelvi különbségeket is át kellett hidalniuk.
    Dél-Európába nem jutottak el ezek a vándorszínészek. A darab azzal a lehetőséggel játszik el, hogy mi lett volna, ha a színészek mégis hajóra ugrottak volna és a Balti-tenger helyett az Adriai-tenger felé veszik az irányt, például Dubrovnikba. Mintha az egészet a Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare darab inspirálta volna.
    A pestissel sújtott időben és az idegen szokások közepette színészünknek meg kell találnia az utat a közönségéhez, ahogy visszatérését is európai körútjáról.

    Az alkotókról

    Filip Krenus, a darab főszereplője igazi multitálentum: színész, producer, rendező, fordító, számos színházi fesztivál megálmodója.  Európában több fesztivál létrehozása fűződik a nevéhez mind Londonban, mind Horvátországban.  Fontosnak tartja a fiatalok színházi nevelését, emellett jelenleg is több darab fordításán dolgozik.

    Sean Aita többszörösen díjnyertes angol drámaíró és rendező. Darabjai Európában és a tengerentúlon is ismertek és sokat játszottak.

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016