• Program


    Fábián Gábor - Khaled-Abdo Szaida: Visszhang
    2

    Fábián Gábor - Khaled-Abdo Szaida: Visszhang

    Amire most készülnek, a Visszhang, ismét súlyos társadalmi problémát állít a középpontba: a függőséget. Közelebbről: az alkoholizmust. A betegséget, amellyel hazánkban ma a lakosság több, mint 9%-a küzd. Az éves halálozási adatok csaknem 20%-a hozható összefüggésbe az alkoholbetegséggel. Az érintett férfiak 90%-a tagadja érintettségét.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. november 9. csütörtök, 19:00

    Fábián Gábor - Khaled-Abdo Szaida: Visszhang

    A pécsi Tandem Színház egyre többször hallatja hangját a független színházi szférában.  2019-ben alakult színházi alkotók és a civil társadalom szoros együttműködésére épülő kezdeményezésként azzal a céllal, hogy kulturális és közösségi események révén erősítse a párbeszédet és szolidaritást, ráirányítsa a figyelmet fontos tabutémákra, csökkentve a kisebbségi vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szembeni előítéletet. Alapító-alkotói, Bacskó Tünde és Fábián Gábor első „interaktív társasjátéka”, a Szociopoly a mélyszegénységről szól; a Fapados revü fedél nélkül élő szerzők történeteiből született; Kóbor Szálló című előadásuk tündérmese a hajléktalanságról Molnár T. Eszter regénye nyomán; A leprikónok átka Varró Dániel verses meséjéből készült viking kaland- és vitajáték.

    Amire most készülnek, a Visszhang, ismét súlyos társadalmi problémát állít a középpontba: a függőséget. Közelebbről: az alkoholizmust. A betegséget, amellyel hazánkban ma a lakosság több, mint 9%-a küzd. Az éves halálozási adatok csaknem 20%-a hozható összefüggésbe az alkoholbetegséggel. Az érintett férfiak 90%-a tagadja érintettségét. Megdöbbentő adatok!

    A mostani előadás ötlete a pandémia idején, a színházak kényszerű bezárása alatt született meg. Fábián Gábor írt egy forgatókönyvet, amiből készült egy félórás kisfilm, és kapcsolódott hozzá egy interaktív játék. Az online térben meg is valósult pár alkalommal, öt ízben került nézők elé, s a visszajelzések egyértelműen azt mutatták, hogy rendkívül erős érzelmi hatással van a befogadókra, akik részéről megfogalmazódott az igény a téma továbbgondolására. A film ugyanis csak a férj szemszögét és tipikusnak mondható életeseményeit mutatta be; a téma teljességéhez hiányzott a feleség történetének megismerése. A sokoldalú Khaled-Abdo Szaida, aki színész, fordító, tolmács és dramaturg is egy személyben, Fábián Gábor forgatókönyvéből kiindulva ezt meg is tette, a munkában szakmai konzulensként részt vevő dr. Szemelyácz János addiktológus segítségével.

    A történet főszereplője, Zsolti egy rosszul működő családban felnőtt gyermek, aki a szemünk láttára döbben rá, hogyan bénítja meg életét a saját feldolgozatlan gyermekkora és milyen fájdalmas megküzdeni a generációkon átívelő, nyomasztóan súlyos traumával. Őt Fábián Gábor formálja meg, a férfi életében fontos nőalakokat: az anyját, a feleségét és a kislányát pedig Bacskó Tünde eleveníti meg.

    Arra a kérdésre pedig, hogy a flamenco miként illeszkedik a történetbe, csak az kaphat választ, aki megnézi az előadást.

    Fotók: Franczia Yvonne

    Ajánlatunk


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016