• Program


    FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY Operettszerzők a hangversenypódiumon

    FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY Operettszerzők a hangversenypódiumon

    Hogyan is ünnepelhetné másképp a komolyzene kultúráját elkötelezetten képviselő Nemzeti Filharmonikusok a farsang kezdetét, mint olyan darabokkal, amelyek könnyűek, szórakoztatók, kikapcsolódást kínálnak – ám mindeközben jottányit sem engednek a jóízlésből és a megmunkálás maximalizmusának igényéből?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. január 8. péntek, 19:30

    FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY - Operettszerzők a hangversenypódiumon

    Műsor:
    Hector Berlioz: Római karnevál – nyitány, op. 9
    Lehár Ferenc: Arany-ezüst ‒ keringő, op. 79
    Lehár Ferenc: Concertino hegedűre és zenekarra
    Jacques Offenbach: Orfeusz az alvilágban – nyitány
    ***
    Ifj. Johann Strauss: Denevér – nyitány
    Lehár Ferenc: Vilja-dal ‒ részlet A víg özvegyből
    Lehár Ferenc: Giuditta ‒ Meine Lippen
    Léo Delibes: Lakmé ‒ Virágduett
    Ifj. Johann Strauss: Kék Duna keringő
    Ifj. Johann Strauss: Bauern polka (Parasztok)

     
    Szabadi Vilmos - hegedű
    Pasztircsák Polina - szoprán
    Schöck Atala - alt
    Bősze Ádám - házigazda
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Dinyés Dániel


    Hogyan is ünnepelhetné másképp a komolyzene kultúráját elkötelezetten képviselő Nemzeti Filharmonikusok a farsang kezdetét, mint olyan darabokkal, amelyek könnyűek, szórakoztatók, kikapcsolódást kínálnak – ám mindeközben jottányit sem engednek a jóízlésből és a megmunkálás maximalizmusának igényéből? A műsor, amelyetDinyés Dánielvezényel, túlnyomórészt olyan alkotók kompozícióit kínálja, akik kapcsolatban álltak a klasszikusok világával.

    A farsang nagy hagyományú időszak, mely a hozzá tartozó önfeledt szórakozás ellenére elválaszthatatlan a kereszténységtől: vízkereszttől húshagyókeddig terjed. Miért farsangoltak a régiek? Hogy kimulassák magukat a nagyböjt kezdete előtt. Nem véletlen, hogy a farsang utolsó három napját karneválnak nevezzük – a latin eredetű szó (carne, vale = hús, istenhozzád) jelentése is erre figyelmeztet. Az NFZ korábban nem adott farsangindító hangversenyeket, az idei esemény újdonságot kínál az együttes közönségének. Szerzőink nem akárkik: ifj. Johann Strauss legnagyobb csodálója Brahms volt, Offenbaché Debussy, Lehárt Dvořák biztatta, hogy hegedülés helyett komponáljon. A műsor egyik szenzációja Lehár ritkaságnak számítóConcertinója asokoldalú virtuóz, Szabadi Vilmos tolmácsolásában. A vokális operettrészleteket az operaműfaj olyan sztárjai szólaltatják meg, mint Pasztircsák Polina és Schöck Atala, a közvetlen hangulatról pedig a népszerű rádiós és televíziós személyiség, Bősze Ádám konferálása gondoskodik.

    Ajánlatunk


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

    Ajánló


    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016