• Program


  Fassang László - Orgona a központban

  Fassang László - Orgona a központban

  Fassang László neve aligha ismeretlen a budapesti közönség számára. Az orgonaművész kiterjedt hazai és nemzetközi előadói tevékenysége a klasszikus orgonairodalom megszólaltatására összpontosul, de fontos részét képezi másik szenvedélye, az improvizálás is.

  Aktuális előadások  Orgona a központban
  Fassang László A Zeneakadémia saját szervezésű programja
  J. S. Bach – Fassang László: Chaconne a d-moll hegedűpartitából
  Szathmáry Zsigmond: B-A-C-H hommage à ...
  Liszt: Prelúdium és fúga a B-A-C-H motívumra

  SZÜNET

  Schumann: Hat darab kánonformában, op. 56
  Ligeti: Musica ricercata – részletek
  Kurtág György: Játékok – részletek
  Brahms – Fassang László: Chaconne a 4. (e-moll) szimfóniából

  Fassang László (orgona)

  Fassang László neve aligha ismeretlen a budapesti közönség számára. Az orgonaművész kiterjedt hazai és nemzetközi előadói tevékenysége a klasszikus orgonairodalom megszólaltatására összpontosul, de fontos részét képezi másik szenvedélye, az improvizálás is. Zeneakadémiai hangversenyének középpontjában Johann Sebastian Bach zenei öröksége foglal helyet. Az est a legendás d-moll chaconne-nal veszi kezdetét, melyben Bach a felesége elvesztése utáni gyászának adott örökérvényű kifejezést. A komponista nevéből képzett zenei motívum (B-A-C-H) a zenetörténet számos mesterét ihlette meg: Liszt prelúdium és fúgájához Szathmáry Zsigmond modern alkotása szolgál kontrasztként. Schumann kontrapunktikus karakterdarabjait Ligeti György és Kurtág György remek miniatűrjei követik. Az estet megkoronázó mű Brahms negyedik szimfóniájának grandiózus fináléja, mely a chaconne-hoz hasonló variációs technikája révén találó lezárást nyújt a koncertnek.
   
  Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

  Támogató:

  A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

  Ajánló


  Kétféle arcát is megmutatja ezen az estén a norvég énekesnők kiemelkedően sikeres generációjának…

  A koncerten Haydn páratlan hangszerelésű szimfóniája után változatos Mozart-blokk következik.

  BAJNOK & ZEFI 40 címmel jelent meg 2020-ban egy jubileumi válogatás lemez, parádés…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016