• Program


  Aktuális előadások  A Karinthy Színház és a Budapest Playhouse közös produkciója

   

  NEIL LABUTE

  FAT PIG

  (Kövér Disznó)

  vígjáték 2 részben

  2022. szeptember 2. (péntek), 19.00 – Tokaj, Paulay Ede Színház

   

  Szereplők:

  Helen - Balázs Andrea

  Tom - Pásztor Tibor

  Jeannie - Tóth Szilvia Lilla

  Carter - Réti Barnabás

   

  Fordító: Réti Barnabás

  Dramaturg: Varsányi Anna

  Látvány: Iványi Árpád

  Jelmez: Katona Bálint

  Smink, Haj, Berendezés és kellék: Nyitrai Zoltán

  Fény: Pálmai Melinda

  Hangkeverés: Csutorás Bánk

  Színpadmester: Major Attila

  Súgó: Csizmadia Gabriella

  Rendezőasszisztens: Tóth Zsófia

  Koreográfus: Sallak Petra

   

  Rendező: Iványi Árpád

   

  Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, egy véletlen folytán megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását.

  A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

  Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték. 

  A darab főszerepében BALÁZS ANDREA, a Karinthy Színház országos népszerű-ségnek örvendő színésznője újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkothat a színházrajongók örömére. Helen szerepe Balázs Andiért kiált, aki jól ismert komikusi vénája mellett most újra megcsillogtathatja szintén jelentős drámai képességeit. 

  Az előadás a mű eredeti jogtulajdonosának engedélyével, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével jön létre.

   

  Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

   

  * Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

  * Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

  Ajánló


  A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek,…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016