• Program


    Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -
    5

    Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -

    A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 17. szombat, 20:00

    Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence - BMC lemezbemutató

    Közreműködik:
    Harcsa Veronika - ének
    Dan Bárta - ének
    Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, elektronika
    Vít Křišťan - zongora, elektronika
    Robert Balzar - nagybőgő
    Kamil Slezák - dob

    Hangokkal lefesteni a csendet valahol olyan, mint tűzzel ábrázolni a vizet, eltáncolni a kövek mozdulatlanságát. Most mégis erre vállalkozik Fekete-Kovács Kornél trombitaművész-zeneszerző a cseh Robert Balzar Trióval, illetve Harcsa Veronika és Dan Bárta énekművészekkel közös, A csend különböző aspektusai (Different Aspects of Silence) című produkció során. Fekete-Kovács Kornél két éve találkozott a Robert Balzar Trióval, akikkel azóta is rendszeresen együttműködik, majd a közös zenei gondolkodás a népszerű cseh jazzénekes, Dan Bárta közreműködésével vált teljessé.

    A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől. A zene tehát determinál, ugyanakkor felszabadít, ez pedig a zenei koncepcióban is megnyilvánul: a megkomponált témák kollektív, irányított improvizációkkal váltakoznak, fenntartva a felszabadító erejű kötöttségek és a kötetlenség egyensúlyát. A lírai, elegáns és intim hangvételű szerzemények szövegeit Kornél olyan szerzőktől válogatta, mint William Blake vagy a szúfi filozófus és költő, Rúmi.

    A dalok ezúttal a hangszínbeli gazdagságáról is híres Harcsa Veronika, valamint a legjelentősebb cseh díjakat többször elnyert, szuggesztív színpadi jelenléttel bíró Dan Bárta hangján szólalnak meg. A koncert egyben a jövő év elején megjelenő, Different Aspects of Silence című BMC Records-album bemutatójaként is szolgál, amelyen a csend tapasztalatától elidegenedett, 21. századi hallgató árnyalt zenei képet kaphat a csend különböző aspektusairól.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

    Ajánló


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016