• Program


  Fellélegzés #1 – Leclair, Mozart, Mendelssohn

  Fellélegzés #1 – Leclair, Mozart, Mendelssohn

  A kalandos sorsú francia barokk zeneszerző, Jean-Marie Leclair (1697–1764) két hegedűre írott, kíséret nélküli szonátája nyitja a fesztivált a művészeti vezetők előadásában, akik Leclair valamennyi kéthegedűs darabját nemrégiben rögzítették lemezen. A nyitó darab a karantén bezártsága után éppoly erővel fogja hordozni a „fellélegzés” érzetét, mint az azt követő Mozart-hegedűszonáta..

  Fellélegzés #1 – Leclair, Mozart, Mendelssohn

  Műsor

  Leclair: C-dúr szonáta két hegedűre, op. 3/3
  Kokas Katalin, Kelemen Barnabás (hegedű)

  Szabó Lőrinc: Mozart hallgatása közben
  Hegedűs D. Géza (színművész)

  Mozart: A-dúr hegedű-zongoraszonáta (K. 305)
  Szabadi Vilmos (hegedű); Gulyás Márta (zongora)

  Pilinszky János: A mélypont ünnepélye
  Hegedűs D. Géza (színművész)

  Mendelssohn: D-dúr zongorás szextett, op. 110
  Banda Ádám (hegedű), Szűcs Máté, Bársony Péter (brácsa), Dolfin Balázs (cselló), Fülei Balázs (zongora),
  Fejérvári Zsolt (nagybőgő)

  A kalandos sorsú francia barokk zeneszerző, Jean-Marie Leclair (1697–1764) két hegedűre írott, kíséret nélküli szonátája nyitja a fesztivált a művészeti vezetők előadásában, akik Leclair valamennyi kéthegedűs darabját nemrégiben rögzítették lemezen. A nyitó darab a karantén bezártsága után éppoly erővel fogja hordozni a „fellélegzés” érzetét, mint az azt követő Mozart-hegedűszonáta Szabadi Vilmos és Gulyás Márta előadásában.
  Ugyanaz a derű árad ebből a zenéből is, mint a 19. század Mozartjának tartott Felix Mendelssohn zongorás szextettjéből, ebből a káprázatos invencióval megírt műből, amelyet tizenöt éves korában komponált a zeneszerző, s amelyet válogatott kamaramuzsikusok előadásában hallhatunk a koncerten.

  A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

  Ajánló


  A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A…

  A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó…

  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016