• Program


    Fellélegzés #12 – Brahms

    Fellélegzés #12 – Brahms

    A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 25. kedd, 20:30

    Fellélegzés #12 – Brahms

    Műsor

    Brahms: h-moll klarinétötös, op. 115 (brácsa-átirat)
    Maxim Rysanov (brácsa); Kállai Ernő, Ökrös Attila (hegedű); Bársony Péter (brácsa); Rohmann Ditta (cselló)

    „Be kell számolnom Önnek arról, hogy Joachim vonósnégyese miattam veszítette el a szüzességét. December 12-én klarinéttal törtem be ebbe a szeplőtelen szentélybe. Hiába próbáltam lebeszélni őket” – írta Brahms 1891 végén a kiadójának, Simrocknak, arról a koncertről, amelyen a Joachim Kvartett és a meiningeni udvari zenekar klarinétos zsenije, Richard Mühlefeld Berlinben is bemutatta a nem sokkal korábban befejezett h-moll klarinétötöst. A legendás hegedűs, Joachim József – Brahms régi muzsikustársa és barátja – egészen addig kizárólag vonósnégyeseket adott elő a kvartettjével, de Brahms klarinétötöse kedvéért kivételt tett. A darab nagy sikert aratott a közönség körében (az Adagiót meg kellett ismételni), s Brahms el volt ragadtatva Mühlefeldtől, akit ettől kezdve „drága csalogányának” és „Fräulein Klarinette-nek” nevezett. A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

    A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

    Ajánlatunk


    Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

    5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016