• Program


    Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

    Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

    Schumann hiperérzékeny dalciklusa lenyűgöző virtuozitással emeli át a zenébe Heinrich Heine költészetének valamennyi rétegét: az egyszerű felszín mögé rejtett komplexitást, a romantikus érzelemvilágot és a nevezetes heinei iróniát. A szerelem születését, felívelését és tragikus végét bejáró ciklus, amely egy nagyszabású gyászmenet víziójában végződik..

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 21. péntek, 20:00

    Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

    Műsor

    Schumann: A költő szerelme, op. 49
    Erdős Attila (bariton); Nagy Péter (zongora)

    Beethoven: C-dúr vonósnégyes, op. 59/3
    Kelemen Fesztiválkvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Daniel Rowland (hegedű/brácsa); Maja Bogdanović (cselló)

    Schumann hiperérzékeny dalciklusa lenyűgöző virtuozitással emeli át a zenébe Heinrich Heine költészetének valamennyi rétegét: az egyszerű felszín mögé rejtett komplexitást, a romantikus érzelemvilágot és a nevezetes heinei iróniát. A szerelem születését, felívelését és tragikus végét bejáró ciklus, amely egy nagyszabású gyászmenet víziójában végződik, az Operaház fiatal baritonja, Erdős Attila és Nagy Péter, a budapesti és a stuttgarti Zeneakadémia tanára adja elő. Schumann dalciklusához hasonlóan súlyos mű Beethoven középső, úgynevezett „hősi” korszakának legnagyobb szabású kamaraműve, a C-dúr vonósnégyes, amely az Andrej Razumovszkij grófnak ajánlott op. 59-es sorozat harmadik darabja. A mű egy időben keletkezett az 5. szimfóniával, és hasonló energiák áradnak belőle, különösen, ha olyan előadók kezébe kerül, mint a Kelemen–Rowland–Kokas–Bogdanovic kvartett.

    A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

    Ajánlatunk


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016