• Program


  Fellélegzés #5 – Reich, Mozart, Liszt

  Fellélegzés #5 – Reich, Mozart, Liszt

  Két 20. századi ütőhangszeres kompozíció, egy megrázóan szép Mozart hegedűszonáta, és Liszt monumentális szimfonikus költeménye orgona-négykezes átiratban: ez a kínálata a Fesztivál Akadémia Budapest ötödik koncertjének.

  Fellélegzés #5 – Reich, Mozart, Liszt

  Műsor

  Reich: Clapping music
  Joó Szabolcs, Kelemen Barnabás (taps)

  Mozart: e-moll hegedű-zongora szonáta (K. 304)
  Kokas Katalin (hegedű); Érdi Tamás (zongora)

  Ben Wahlund: The Whimsical Nature of Small Particle Physics
  Joó Szabolcs (ütőhangszerek, elektronika)

  Debussy: Holdfény
  Chopin: cisz-moll prelűd, op. posth.
  Vásáry Tamás (zongora)

  Liszt: Les préludes
  Fassang László, Szabó Balázs (orgona)

  Két 20. századi ütőhangszeres kompozíció, egy megrázóan szép Mozart hegedűszonáta, és Liszt monumentális szimfonikus költeménye orgona-négykezes átiratban: ez a kínálata a Fesztivál Akadémia Budapest ötödik koncertjének. Steve Reich egyetlen ütemnyi ritmusképletből, és egyetlen ötletből építi fel két tapsolóra írott kompozícióját, amelyet Joó Szabolcs, a Zeneakadémia ütőhangszeres tanára és Kelemen Barnabás adnak elő. Mozart e-moll hegedűszonátája azon a nyáron született, amikor Mozart elvesztette édesanyját Párizsban, Kokas Katalin és Érdi Tamás előadásában pedig biztosan ki fog jönni e zene valamennyi érzelmi árnyalata. Liszt szimfonikus költeménye, amelyet a Zeneakadémia két orgonatanára, Fassang László és Szabó Balázs szólaltat meg négykezes orgonaváltozatban, az élet teljességét foglalja magában a születéstől a halálig.

  A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

  Ajánló


  Egy szállodai szobában két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex…

  A meséket mondjuk, hallgatjuk, továbbadjuk, elrontjuk és néha elfelejtjük, aztán a legváratlanabb pillanatban…

  Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016