• Program


    Fellélegzés #7 – Händel, Franck

    Fellélegzés #7 – Händel, Franck

    Balogh Eszter, a 2019-es londoni nemzetközi Händel Énekverseny győztese három Händel-áriát énekel a koncert első felében: a kései angol nyelvű oratórium, a Hercules egyik virtuóz áriája után két olasz nyelvű opera egy-egy tétele lesz hallható. E három ária tökéletesen demonstrálja, hogy az angol közönség miért rajongott Händelért..

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 23. vasárnap, 18:00

    Fellélegzés #7 – Händel, Franck

    Műsor

    Händel: „Where shall I fly” (Hercules, HWV 60)
    Händel: „Cara speme” (Giulio Cesare, HWV 17)
    Händel: „Brilla nell'alma” (Alessandro, HWV 21)
    Balogh Eszter (szoprán); Ábrahám Márta, Agárdi Anett (hegedű); Eveline Meier (brácsa);
    Dolfin Balázs (cselló); Fejérvári Zsolt (bőgő); Davidovics Igor (lant); Dobozy Borbála (csembaló)

    Franck: A-dúr szonáta
    Perényi Miklós (cselló); Palojtay János (zongora)

    Balogh Eszter, a 2019-es londoni nemzetközi Händel Énekverseny győztese három Händel-áriát énekel a koncert első felében: a kései angol nyelvű oratórium, a Hercules egyik virtuóz áriája után két olasz nyelvű opera egy-egy tétele lesz hallható. E három ária tökéletesen demonstrálja, hogy az angol közönség miért rajongott Händelért, s hogy miért tartjuk őt az emberi énekhang legnagyobb mágusának. César Franck is varázsolt, de az ő szakterülete a harmónia volt: a 19. századi francia zene egyik legjelentősebb alakja, aki a fiatal Debussyt őrületbe kergette tanárként az összhangzattani elvárásaival, nem elsősorban a kamarazenében érezte otthon magát, A-dúr hegedű-zongora szonátája azonban a 19. századi repertoár egyik legnépszerűbb darabjává vált. Az eredetileg Eugène Ysaÿe-nak, az ifjú belga hegedűvirtuóznak komponált, 1886-os mű népszerűségéről sokat
    elmond, hogy mindenféle apparátusra átírták (még kórus-orgona változat is létezik belőle), ezek közül azonban csak a cselló-zongora verzióra adta áldását maga a szerző. Jól tette, mert így Perényi Miklósnak is lehetősége van eljátszani a darabot, s a Kossuth-díjas művész partnere ezen az estén a fiatal zongorista generáció egyik legkifinomultabb alakja, a kamarazenében különleges természetességgel mozgó Palojtay János lesz.

    A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

    Ajánlatunk


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016