• Program


    Fellélegzés #8 – Bach, Brahms

    Fellélegzés #8 – Bach, Brahms

    A két B-betűs szerző, Bach és Brahms különösen jól érzik magukat egymás társaságában a koncertprogramokban. Brahmsnak mindennapi kenyere volt Bach zenéje, tudós módon tanulmányozta a nagy előd művészetét, a mi tudatunkban pedig ő maga is hatott Bachra: Brahms káprázatos polifóniája, belső szólamainak burjánzó szövedéke hatással van arra, ahogy Bachot hallgatjuk.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 23. vasárnap, 20:00

    Fellélegzés #8 – Bach, Brahms

    Műsor

    Bach: E-dúr hegedű–csembaló szonáta (BWV 1016)
    Ábrahám Márta (hegedű); Dobozy Borbála (csembaló)

    Babits Mihály: Esti kérdés
    Bálint András (színművész)

    Brahms: G-dúr vonósszextett, op. 36
    Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű); Maxim Rysanov, Szűcs Máté (brácsa); Fenyő László, Kokas Dóra (cselló)

    A két B-betűs szerző, Bach és Brahms különösen jól érzik magukat egymás társaságában a koncertprogramokban. Brahmsnak mindennapi kenyere volt Bach zenéje, tudós módon tanulmányozta a nagy előd művészetét, a mi tudatunkban pedig ő maga is hatott Bachra: Brahms káprázatos polifóniája, belső szólamainak burjánzó szövedéke hatással van arra, ahogy Bachot hallgatjuk. A koncert első felében Ábrahám Márta és Dobozy Borbála előadásában lesz hallható Bach E-dúr hegedű-csembaló szonátája, ez a nagyszabású kamaramű, amely messze túlnő a műfaji kereteken: nyitótételének nagyszabású gesztusai akár a Máté-passió második részét indító ugyancsak E-dúr kórustételt idézhetik az ember emlékezetébe. Brahms 1864-es G-dúr vonósszextettje, amelyet világklasszis előadógárdával hallhatunk a koncerten, egyfelől lenyűgöző absztrakt zene, amely Bachtól Beethovenen át Mendelssohnig számos nagy szerzővel folytat szakmai dialógust, másfelől azonban mélyen személyes vallomás: a nyitótételben Brahms ifjúkori szerelmének neve van elrejtve az egyik motívumban, a lassú tétel pedig variációsorozat egy olyan témára, amelyet Brahms egy tíz évvel korábbi levelében idézett egy Clara Schumann-nak – élete nagy, rejtett szerelmének – írott szenvedélyes levelében.

    A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

    Ajánlatunk


    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    bohózat két felvonásban

    Ajánló


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016