• Program


    Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

    Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

    Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány koncertje

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 14. csütörtök, 19:30

    R. Strauss: Szerenád, op. 7 

    Kecskés D. Balázs: Wind – ősbemutató 

    Eötvös Péter: Aurora – magyarországi bemutató

    Francisco Domínguez: Kharir IV – ősbemutató

    Georges Aperghis: Migrants – magyarországi bemutató

     

    Közreműködik: Thurnay Viola, Murányi Márta – ének, Matthew McDonald – nagybőgő, Óbudai Danubia Zenekar

    Vezényel: Joanna Natalia Ślusarczyk, Jonas Bürgin, valamint a mesterkurzus kiválasztott karmesterei

     

    Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány karmestereket és zeneszerzőket támogató idei mentorprogramjának egyik központi műve Richard Strauss fiatalkori darabja, a tizenhét évesen írt Fúvósszerenád: a zeneszerzők, Kecskés D. Balázs és Francisco Domínguez a mentorálás idején a Szerenáddal azonos apparátusra komponálják legújabb művüket.

    Mint minden korábbi évben, a két vezető mentorhoz, Eötvös Péterhez és Vajda Gergelyhez egy harmadik kortárs alkotó csatlakozik, idén a világhírű, Franciaországban élő görög komponista, Georges Aperghis. A hazai közönség elsősorban a kísérleti színház és a kortárs zene határterületén tevékeny szerzőként ismerheti, két énekesre és együttesre 2016–2017-ben írt darabjának Berlinben volt az ősbemutatója.

    A koncerten magyarországi bemutatóként hangzik el Eötvös Péter nagybőgőre írt concertója, a darabot Matthew McDonald, a 2019-es berlini premier szólistájának előadásában hallgathatjuk meg.

    A koncert a Liszt Ünnep keretében a Budapest Music Centerrel és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016