• Program


  Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

  Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

  Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

  A “FOLK Like it” a lengyelországi SLASK Ének- és Táncegyüttes legújabb projektje, amelynek keretében a társulat novemberben Szlovákiában, Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban turnézik. November 21-én a Hagyományok Háza ad otthont a produkciónak, a SLASK mellett az este folyamán fellép a Magyar Állami Népi Együttes is.

  A projekt fő célja a lengyel népi kultúra gazdagságának bemutatása, és a vendégprodukciók tükrében annak feltérképezése, hogy a nemzeti kultúra milyen szerepet tölt be az egyes nemzetek identitásának építésében a közös Európában.

  A SLASK együttes produkciója válogatás a társulat közel 70 éves történetéből, amely ily módon kiváló kapcsolódási pont az idén 70 éves jubileumát ünneplő Magyar Állami Népi Együtteshez. Az előadással egy időben hagyományos lengyel viseletek bemutatására is sor kerül a Színházterem előterében.

   

   

  Ajánló


  Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban összesen, 52 albumot, 10 könyvet…

  Nézze csak meg Budapestet éjjel, aluljáróérzés, újlipótvárosi szűkös utcák, budai zegzugok, galambok, tele van az nótával-zenével, egy régi nótát hoz…

  Aldo Nicolaj: HÁRMAN A PADON színmű Fordította: Sz. Nagy Magda  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016