• Program


    FOLKEMBASSY KLUBEST: Lakatos Mónika
    3

    FOLKEMBASSY KLUBEST: Lakatos Mónika

    Minden második alkalmat egy-egy olyan témának szentelünk, amelyről a mozgalom meghívott közösségvezetői, szakmai irányadói egymástól többé vagy kevésbé eltérő nézőpontot képviselnek. A felvetett gondolatok segíthetnek abban, hogy aki akar, tudatosabban formáljon véleményt egy-egy kérdésben.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 24. kedd, 20:00

    A Fonó Budai Zeneházban a FolkEmbassy klubesteket minden hónap utolsó keddjén tartjuk 20 órai kezdettel.

    2020.október 27. 20:00 „Híd vagy halálos csók” - és a népzene és a világzene kapcsolata

    Minden második alkalmat egy-egy olyan témának szentelünk, amelyről a mozgalom meghívott közösségvezetői, szakmai irányadói egymástól többé vagy kevésbé eltérő nézőpontot képviselnek. A felvetett gondolatok segíthetnek abban, hogy aki akar, tudatosabban formáljon véleményt egy-egy kérdésben. Ezek az alkalmak a „FolkAréna” alcímet viselik, a beszélgetésekbe reményeink szerint majd a közönség is aktívan bekapcsolódik. Az októberi FolkAréna a „Híd vagy halálos csók” címet viseli, és a népzene és a világzene kapcsolatára reflektál.

    Résztvevők: Kaszap Attila, népzenész, a Kobuci Kert programigazgatója; Tóth Tibor, kultúrmenedzser (Sziget Fesztivál, FesztEger, Music Hungary Szövetség, Etalon Produkció).
    A házigazda, illetve a beszélgetések moderátora: Rosonczy-Kovács Mihály, a FolkEmbassy Junior Prima-díjas zenekarvezető prímása.

    2020. november 24. 20:00 FOLKEMBASSY KLUBEST: Lakatos Mónika

    A zenész, énekes, táncos hagyományőrző mesterek – oly életidegen elnevezéssel: adatközlők – sorra költöznek az égi táncházakba... Olyan mesterekkel beszélgetünk a táncházmozgalom szárba szökkenésének időszakáról, akik e mesterek közelségében ismerhették meg azt a paraszti világot, amelyben táncaink, dalaink születtek. Az általuk közvetített történetek, élmények, tapasztalatok mindnyájunk számára útmutatással, szellemi táplálékul szolgálhatnak.

    November 24-én viszont különleges vendégünk lesz. Az idén – első közép-európai szólistaként – Womex-életműdíjjal kitüntetett Lakatos Mónika a ma is virágzó oláh-cigány hagyományokban él gyermekkora óta, az éneklést szüleitől, nagyszüleitől tanulta. Miről szólnak a cigány hallgatók? Milyen, amikor két anyanyelvvel él az ember? Tovább adják-e a fiatalok az oláh-cigány szokásokat?

    Mónika és az est házigazdája, Rosonczy-Kovács Mihály tizenöt éve zenélnek együtt a Romengo Együttesben, november 24-én azonban bárki más is tehet fel kérdéseket Lakatos Mónikának.

    Ajánlatunk


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Ajánló


    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016