• Program


    Folklór előadás/Hungarian Dance Performance - Duna Művészegyüttes
    6

    Folklór előadás/Hungarian Dance Performance - Duna Művészegyüttes

    Hazai néptánchagyományaink egyik legnépszerűbb megjelenítője az 1957-ben alakult BM Duna Művészegyüttes. Tagjai kiváló tudású hivatásos táncosok és hangszeres művészek. Az együtteshez tartozik a 30 fős tánckar és a 7 tagú népi zenekar. Az együttes a hiteles néptánc dinamikus tolmácsolásában és folyamatos táncszínházi feldolgozásaiban egyaránt korszerű előadói és alkotói megjelenítésre törekszik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. október 28. hétfő, 20:00

    Hazai néptánc hagyományaink egyik legnépszerűbb megjelenítője az 1957-ben alakult BM Duna Népi Együttes. Tagjai kiváló tudású hivatásos táncosok és hangszeres művészek. Az együtteshez tartozik a 30 fős tánckar és a 7 tagú népi zenekar. Az együttes a hiteles néptánc dinamikus tolmácsolásában és folyamatos táncszínházi feldolgozásaiban egyaránt korszerű előadói és alkotói megjelenítésre törekszik. E kettősségnek köszönhető, hogy szemléleti módja és műhelymunkája mindenkor nyitott. Juhász Zsolt művészeti igazgató vezetése mellett alkotói palettáján az ország, más jeles koreográfusai is sorra megjelennek, mint például Novák Ferenc, Kricskovics Antal, Zsuráfszki Zoltán, Farkas Zoltán. Az együttes műsora a magyar néptánckultúra legszebb gyöngyszemeit tartalmazza, a zenekar pedig hű tolmácsolója a magyar népzenének. A társulat repertoárján több, önálló estet betöltő, művészi értékeiben egyedülálló előadás szerepel. Az együttes évi előadásszáma meghaladja a 100-at, mely magába foglalja a heti rendszerességű fellépéseket a Duna Palotában, valamint a folklór és táncszínházi előadásokat Budapesten és szerte az országban. A társulat önálló repertoárján kívül közreműködik különböző színházi produkciók létrehozásában, mint például: János Vitéz zenés mese, István a király, Attila rockoperákban, és a Dózsa György című operában. A Duna Népi Együttes folyamatosan részt vesz a Belügyminisztérium rendezvényein, nemzeti ünnepeinken, mint pl. Augusztus 20-a, Március 15-e. Ezen előadások megtekinthetők a helyszíneken (Budai Vár, Parlament), vagy a televízió élőadásain keresztül.

    Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

    Lehetőség van arra is, hogy ezt a programot vacsorával egybekötött sétahajózással (Dinner & Cruise®) rendeljék meg. Vendégeink így, egy felejthetetlen színházi előadás és egy romantikus gyertyafényes vacsora élményével gazdagodhatnak.

    Programunknál hostess kíséri ki a vendégeket a hajóhoz, bevárva a színházból érkezőket . A hajó 22 órakor indul.

    Egy példa az együttes repertoárjából:

    Magyar Tánc Rapszódia

    A Magyar Tánc Rapszódia – ahogy a cím is sugallja – egy szabad szerkezetű előadás, amelyben a különböző hangzásvilágok váltják egymást átadva a népi táncvilág hangulatát. Az előadás központjában a Reform Korszak táncai állnak, míg a zenei világ Bartók Béla műveit egy másfajta szempontból világítja meg. A Reform Korszak időszakában a népi táncművészet megjelent a kulturális táncok világában is, míg az autentikus népművészeti hangzásvilág újra előtérbe került Bartók művészetében.

    Koreográfusok:

    Juhász Zsolt: Marossárpataki táncok
    Farkas Zoltán: Kállai Duett
    Merczel István: Somogyi páros tánc
    Mihályi Gábor: Szépséges emlékek Rábaközből
    Mihályi Gábor: Moldvai női táncok
    Juházs Zsolt: Küküllőmenti táncok

    –—Bartók – Juhász – Mihályi: Hegedű duettek
    Juhász Zsolt: Kardos tánc
    Mihályi Gábor: Ugró tánc
    Rózsavölgyi – Juhász: Magyar körtánc
    Sebő – Juhász: Bál a Reform Korszakban

     

    VIP kategória:

    Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a 90 perces Folklór előadásunk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel. A túra során rengeteg érdekes információval, elképesztő történetekkel tárulnak fel Ön előtt a Duna Palota múltjának titkai.
    A VIP csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.
    Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.

    office@ticket.info.hu

    Ajánlatunk


    bohózat két felvonásban

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Ajánló


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016