• Program


  Folklór előadás/Folklore show - Rajkó Zenekar és Népiegyüttes
  5

  Folklór előadás/Folklore show - Rajkó Zenekar és Népiegyüttes

  A világhírű Rajkó Zenekar és Népi Együttes munkássága több évtizedes hagyományokon alapul. Az együttest cigányzenészek alapították. Zenei kincsük a régi cigánydinasztiák hagyományaiban gyökerezik. A Rajkó Együttes tagjainak kivételes szakmai jártassága a különleges nevelési módszerből fakad, amely a természetes hajlam megőrzésén alapul, ez a tudás pedig a virtuozitás egyik lényeges előfeltétele.

  Aktuális előadások  A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide!(90)

  A Rajkó Zenekar és Táncegyüttes a világon egyedülálló művészeti együttes. A fiatal táncosokat és zenészeket tömörítő együttes 1952-ben alakult. A zenekar az állandó megújulás, a fiatalságés a tehetség jelképe. Tagjai az évszázados hírű cigányzenész-dinasztiák ösi zenei tehetségét és hagyományait õrzik. Profi szakmai tudásukat a zenekar mellett működő Rajkó zeneművészeti iskolában sajátítják el, megőrizve a virtuozitáshoz szükséges képességüket. A Rajkó zenekar a formációk gazdagságát kínálja. Ötventagú koncertező nagyzenekarként ugyanúgy szerepel a világ szinpadain mint 6-8 személyes kamaraegyüttesként, vagy ének- és tánckisérő zenekarként. A Rajkó Népi együttes előadásain a műsor jellegétõl függően egyaránt hallhatók a cigányzene, a népzene, az operett és a klasszikus zeneirodalom legsikeresebb művei. E változatossággal magyarázható, hogy a zenekar egyszerre több meghívásnak is eleget tud tenni, akár több ország szinpadain is szerepelhet egy időben. Sikereiket tévé-, rádiófelvételek és CD-k ugyanúgy őrzik, mint Európa, Észak- és Dél-Amerika, a Távol- Kelet és Ausztrália sok városának közönsége. A Rajkó Zenekar ikertestvére a Rajkó Táncegyüttes. Ez az együttes is öt évtizedes múltra tekint vissza. Tagjai, hivatásukra 8-10 éven át intenzíven készülő, fiatal táncosok. Művészi munkájukat a “minden műfajban a legjobbat, a legmagasabb szinten” gondolat jegyében végzik. Ebbõl adódóan, fő művészeti águk, a néptánc mellett otthon érzik magukat az operett, a balett és modern táncok világában is. A Táncegyüttes és a Rajkó Zenekar leggyakrabban közös előadásokon, turnékon szerepel, egész estét betöltő folklórműsorával. A széles nyilvánosság mellett szívesen fellépnek kamaraprodukciókkal nemzetközi estélyeken, rendezvényeken is.

  Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5., 

  Egy kis ízelítő az együttes repertoárjából:

  1. rész
  1. Berzsenyi-Mészáros: Palóc tánc /tánckar/
  2. Brahms: V. magyar tánc /zenekar/
  3. Monti: Csárdás /zenekar/
  4. Horváth-Mészáros: Székelyföldi tánc /tánckar/
  5. Liszt II. Magyar rapszódia /zenekar/
  6. Reményi: Repülj, fecském /zenekar/
  7. Berzsenyi-Mészáros: Ritmusjáték Méhkeréken /Zenekar/

  2. rész
  8. Berzsenyi-Mészáros: Szatmári tánc/tánckar/
  9. Farkas: Cigányfantázia /zenekar/
  10. Ismeretlen szerző: Villámcsárdás /zenekar/
  11. Szirmai-Farkas: Üveges tánc /tánckar/
  12. Rábai-Csenki: Négy erdélyi férfitnác /tánckar/
  13. Reinz: Cirkuszpolka /Cimbalomszóló /zenekar/
  14. Dinicu: Pacsirta /zenekar/
  15. Berzsenyi-Horváth-Mészáros: Cigánytánc /tánckar/

  VIP kategória:

  Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a 90 perces Folklór előadásunk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel. A túra során rengeteg érdekes információval, elképesztő történetekkel tárulnak fel Ön előtt a Duna Palota múltjának titkai.
  A VIP csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.
  Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.

  office@ticket.info.hu

  Ajánló


  Életünk első, meghatározó zenei élményei az anyaméhben érnek bennünket. A csecsemő még…

  A produkció által újrafogalmazott dalok épp úgy teret adnak szólistáink egyéniségének, mint a…

  Az éjszaka nemcsak sötét, de sokszínű is. Tele van szépséggel és titokkal, egyszerre…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016