• Program


  Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes (FR): Flesh
  3

  Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes (FR): Flesh

  Egy autó kicsúszik az útról, egy furcsa és vad dimenzióba süllyed, eltemetve az időben. A néző szeme előtt fokozatosan tárul fel az a hely, ahol a valódi és az irreális összeolvad. Az előadás gerincét a zene, a vetítés, a narratíva és annak metafizikai dimenziója alkotja.

  Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes: Flesh

  Egy autó kicsúszik az útról, egy furcsa és vad dimenzióba süllyed, eltemetve az időben. A néző szeme előtt fokozatosan tárul fel az a hely, ahol a valódi és az irreális összeolvad.

  J.G. Ballard angol regényíró (a Karambol és A nap birodalma szerzője) világából, és Vigroux közúti balesethez kapcsolódó személyes tapasztalatából merítve, a Flesh feltárja a sokkot követő pillanatot; azt a pár másodpercet, amikor az idő megállni látszik vagy épp ellenkezőleg: végtelenül hosszúra nyúlik. Ez a momentum egy szürreális jelenetként válik láthatóvá, amelyben az elme mintha elválna a testtől. Ebben a dimenzióban az autótestek lebegő tárgyakként jelennek meg, az autópálya viaduktok hatalmas gólemekké válnak, az autómotorok látszólag lebegnek egy jégtenger felett. Vigroux és alkotópartnerei szenzációs vizualitással és elektronikus operával mesélik el egy autóbalaset megrázó történetét.

  Az előadás gerincét a zene, a vetítés, a narratíva és annak metafizikai dimenziója alkotja. A felcsendülő hangok széles skálából építkeznek: elektronikus anyagokból, emberi hangokból, vagy épp a csembaló régimódi zenéjéből… Éppolyan erős munka, mint amennyire szédítő.

  „Az Aucun Lieu (2013), majd a Ruines (2016) után Flesh-el a színpadon megjelenített zeneiségre koncentráló kutatásaimat folytatom, valahol a képzőművészet és az elektronikus opera közötti határon. Ez egy olyan előadás, amelyben mozgó emberi test, fényszobrok, szövegek, videók és zene egyaránt megtalálható. Egy újítani igyekvő, összművészeti alkotás, melyet párhuzamosan több kéz is ír. Kísérlet egy közös nyelv megalkotására, amely - a történet köré épülve - a világ egy más szegletét fedi fel, egy a tudaton túli teret, valahol a katasztrófa és a határozatlanság peremén...”


  Franck Vigroux
  Franck Vigroux az előadás zeneszerzője és rendezője is egyben. A zeneszerző-előadóművész páratlan képességekkel rendelkezik a hangok fabrikálása terén, fantáziája széles skálán mozog, így felhasznál minden hangot az elektroakusztikustól az ipari zajig, a modern kompozícióig és a kísérleti elektronikus zenéig. Dolgozott többek között olyan nemzetközileg elismert zenészekkel, mint Mika Vainio (Pan Sonic), Reinhold Friedl, Elliott Sharp, Joey Baron, Zeena Parkins vagy a Ars nova ensemble instrumental.

  Rendező, koncepció, zene: Franck Vigroux
  Videó tervező: Kurt d'Haeseleer
  Koreográfiai tanácsadó: Myriam Gourfink
  Tánosok: Azusa Takeuchi és Céline Debyser
  Fény:Perrine Cado
  Videó(grafikus): Olivier Ratsi
  Díszlet koncepció: Carlos Duarte
  Technika: Jérôme Bouchet és Samuel Herbreteau
  Jelmez: Atelier Darwin
  Dramaturgiai tanácsadó: Michel Simonot


  Az előadás hossza 60 perc
  14 éven felülieknek

  Ajánló


  2021-ben is visszatér a Szabadtéri történetének egyik legbájosabb darabja. A Hófehérke és a…

  A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2021-es, nyári programjának értékesítése 2020. november 02-án kezdődik.…

  A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban - de játszódhatna…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016