• Program


    Freak Fusion: Game over?

    Freak Fusion: Game over?

    A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a “kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 11. szombat, 20:00

    “A nap hosszú távon körülbelül ugyanannyiszor kel föl, mint ahányszor lenyugodott, és a pénz ugyanannyiszor fordul fejjel fölfelé mint írással. A valószínűség egy olyan tényező, ami csak természetes körülmények között működik.”
    Játék térrel és idővel. Keresés, kísérletezés. Mindenki játszik. De mik a szabályok? Semmi nem történt, 92 egymás után feldobott pénzdarab 92-szer egymás után fordult fejjel fölfelé. Természet ellenes, illetve természet feletti, vagy alatti körülmények között volnánk!?
    Vitára bocsájtom.
      
     A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a “kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel. 

    A történetet Shakespeare Hamletjéből ismert két mellékszereplőről szól, akik a dráma főszereplőjévé válva kikerülnek a megszokott, természetes közegükből. Megmagyarázhatatlan folyamatok zajlanak.  Hétköznapi tárgyak lényegülnek át, használatuk értelmetlenné válik vagy épp új értelmezést kapnak.
    A szereplők egyre bizonytalanabbul bolyongva keresik a helyüket, folyamatosan újabb kérdésekbe ütközve. Az időbeliség teljesen megszűnik, nincs emlékezet, nincsenek tervek. Saját kilétük meghatározása is gondot okoz. A bizonyosnak tűnő megszokott helyzetek, a már megírt, eleve elrendelt szituációk sem szolgáltatnak válaszokat, sőt, ha lehet tovább növelik a feszültséget. Így ballagnak a már évszázadokkal ezelőtt megénekelt, szükségszerű és elkerülhetetlen vesztükbe, ahogy valójában ezt mindnyájan tesszük.
    Itt érhető tetten a párhuzam a cirkusz titokzatos világával, ahol az illúzió, az emberfeletti, az életveszély keveredik a valósággal és izzadtságszaggal. Ami viszont biztos: valaki végül ki fogja törni a nyakát.  “Nem kell olyan hangosan tapsolni, az már rég kiment a divatból.”
    Bálint és Geret 2003 óta vesz részt közösen cirkuszi, varieté, színházi és utcaszínházi produkciókban. Eleinte a Tűzmadarak Társulat tagjaiként dolgoztak együtt, akikkel 2008-ban megalapították a Freak Fusion nevű formációt. Ebben a felállásban zenészekkel, táncosokkal és más artistákkal kiegészülve keresik a cirkusz, a színház, a tánc, a zene, a vizuális- és más társművészetek ötvözésének módjait. 

    Lipka Péter - művészet és táncterapeuta, színész, tréner.
    Péter immár 15 éve tart színházi, mozgásszínházi és improvizációs tréningeket. Az elmúlt 10 évben a figyelme az alkalmazott színházi területek felé fordult. Tréningjei fókuszában a fejlődés, fejlesztés,  önkifejezés és jelenlét, kapcsolat áll. Előszeretettel vegyíti a különböző technikákban megszerzett tapasztalatait, kísérletezve a különböző  színházi nyelvezetekkel és eszköztárakkal.

    Szereposztás, stáb:
    Szereplők: Kiss Gergely “Geret”, Turai Bálint
    Alkotótárs: Lipka Péter
    Fény: Galkó Janka

    Ajánlatunk


    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016