• Program


    Freak Fusion: Game over?

    Freak Fusion: Game over?

    A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a “kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 11. szombat, 20:00

    “A nap hosszú távon körülbelül ugyanannyiszor kel föl, mint ahányszor lenyugodott, és a pénz ugyanannyiszor fordul fejjel fölfelé mint írással. A valószínűség egy olyan tényező, ami csak természetes körülmények között működik.”
    Játék térrel és idővel. Keresés, kísérletezés. Mindenki játszik. De mik a szabályok? Semmi nem történt, 92 egymás után feldobott pénzdarab 92-szer egymás után fordult fejjel fölfelé. Természet ellenes, illetve természet feletti, vagy alatti körülmények között volnánk!?
    Vitára bocsájtom.
      
     A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a “kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel. 

    A történetet Shakespeare Hamletjéből ismert két mellékszereplőről szól, akik a dráma főszereplőjévé válva kikerülnek a megszokott, természetes közegükből. Megmagyarázhatatlan folyamatok zajlanak.  Hétköznapi tárgyak lényegülnek át, használatuk értelmetlenné válik vagy épp új értelmezést kapnak.
    A szereplők egyre bizonytalanabbul bolyongva keresik a helyüket, folyamatosan újabb kérdésekbe ütközve. Az időbeliség teljesen megszűnik, nincs emlékezet, nincsenek tervek. Saját kilétük meghatározása is gondot okoz. A bizonyosnak tűnő megszokott helyzetek, a már megírt, eleve elrendelt szituációk sem szolgáltatnak válaszokat, sőt, ha lehet tovább növelik a feszültséget. Így ballagnak a már évszázadokkal ezelőtt megénekelt, szükségszerű és elkerülhetetlen vesztükbe, ahogy valójában ezt mindnyájan tesszük.
    Itt érhető tetten a párhuzam a cirkusz titokzatos világával, ahol az illúzió, az emberfeletti, az életveszély keveredik a valósággal és izzadtságszaggal. Ami viszont biztos: valaki végül ki fogja törni a nyakát.  “Nem kell olyan hangosan tapsolni, az már rég kiment a divatból.”
    Bálint és Geret 2003 óta vesz részt közösen cirkuszi, varieté, színházi és utcaszínházi produkciókban. Eleinte a Tűzmadarak Társulat tagjaiként dolgoztak együtt, akikkel 2008-ban megalapították a Freak Fusion nevű formációt. Ebben a felállásban zenészekkel, táncosokkal és más artistákkal kiegészülve keresik a cirkusz, a színház, a tánc, a zene, a vizuális- és más társművészetek ötvözésének módjait. 

    Lipka Péter - művészet és táncterapeuta, színész, tréner.
    Péter immár 15 éve tart színházi, mozgásszínházi és improvizációs tréningeket. Az elmúlt 10 évben a figyelme az alkalmazott színházi területek felé fordult. Tréningjei fókuszában a fejlődés, fejlesztés,  önkifejezés és jelenlét, kapcsolat áll. Előszeretettel vegyíti a különböző technikákban megszerzett tapasztalatait, kísérletezve a különböző  színházi nyelvezetekkel és eszköztárakkal.

    Szereposztás, stáb:
    Szereplők: Kiss Gergely “Geret”, Turai Bálint
    Alkotótárs: Lipka Péter
    Fény: Galkó Janka

    Ajánlatunk


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016