• Program


    Friss Folk / Chalga

    Friss Folk / Chalga

    A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene: egy sikeres ostrom utáni estén szólhatott ilyen muzsika a táborban, és úgy tűnik, a hadizsákmányban akadt pár rock-, jazz-, és hetvenes évekbeli funk-lemez is. A zenekar gátlástalanul használ fel balkáni és magyar népzenét.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 2. kedd, 20:00

    Friss Folk / Chalga

    Közreműködik:   
    Fekete Bori - ének
    Horváth Móni - szaxofonok, kaval, fuvola, ének
    Kuczera Barbara - hegedű, ének
    Szegő Dávid - dob
    Takács Szabolcs - basszusgitár, nagybőgő
    Zagyva Tamás - gitár

    Az Opus Jazz Clubban időről időre olyan előadók is hallhatók, akik népzenei alapokról indulva, kortárs szemlélettel hoznak létre friss hangzásvilágot. A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene: egy sikeres ostrom utáni estén szólhatott ilyen muzsika a táborban, és úgy tűnik, a hadizsákmányban akadt pár rock-, jazz-, és hetvenes évekbeli funk-lemez is. A zenekar gátlástalanul használ fel balkáni és magyar népzenét. Lehetne mindez akár popzene is, mint amilyen az eredeti bolgár csalga, ha lenne rendes négynegyedes, mindenki által táncolható számuk. Ám ilyen csak elvétve akad a repertoárban, hiszen a Chalga páratlan ritmusokkal fűszerezi a muzsikát.

    Az együttes története a kétezres évek közepéig nyúlik vissza. Számos fesztiválfellépés és két album (Sabir, 2006; Erdő, erdő, 2010), majd pár év szünet után 2018-ban a Chalga újraaktiválódott és felfrissült: a közel-keleti ritmusszekciót elhagyva, sokkal harsányabb és kevésbé folkos zenét játszik. A zenekar tagjai a rock, jazz, világ- és népzenei körökből jól ismert művészek. A 2019-ben megjelent ...három, négy, öt című EP régi-új dalai a Chalga megújult irányát tükrözik, s azóta a zenekar már legfrissebb lemezén munkálkodik.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Ajánló


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016